Nebunie absolută: vedeţi o Toyota Tundra transformată într-un offroader apocaliptic indestructibil

25 Iunie 2020, 15:48
Denis Godorozea
Concurent pentru monştrii americani precum Ford F-Series, Toyota Tundra este un pick-up indestructibil ce-ţi face fiori chiar şi în versiunile sale de serie, din alea mai nebunatice, precum TRD Off-Road Package, care a stat la baza şi exemplarului de astăzi. Dar se pare că fostul proprietar al acestei maşini şi-a dorit o fortăreaţă pe patru roţi, care nu doar să parcurgă cele mai dificile obstacole pe teren accidentat, dar să supravieţuiască unei eventuale apocalipse.
Aspectul exterior, după cum vedem, practic nu mai are prea multe tangenţe cu o Tundra TRD obişnuită. Partea frontală a fost înzestrată cu o bară de protecţie monstruoasă, cu un troliu şi faruri adiţionale integrate. Câteva blocuri de iluminare de tip LED se regăsesc şi pe capotă, dintre care unul exact precum cele poliţieneşti, pce pot fi văzute pe patrulele americane, ce este manevrat manual. Pe montantul frontal din dreapta vedem o priză de aer pentru sistemul de admisie, ce sugerează că această Tundra este gata să cucerească nu doar vaduri, dar şi râuri (la adâncimi de până la 1.5 metri!), iar pe plafon un fixator de bagaje cu încă câteva elemente de iluminare.
Pe posterior maşina are o roată de rezervă de dimensiuni similare precum cele patru roţi de offroad, dar şi cel puţin 3 rezervoare adiţionale de combustibil. Afară de aceasta, offroader-ul monstruos a schimbat complet suspensia standard cu una nouă, ce a rezultat într-o gardă la sol spectaculoasă de 439 mm (+180 mm). Amortizoarele standard au fost înlocuite cu unele create special pentru offroad, Fox 2.0 Performance Series. Jantele standard au cedat locul unor jante noi, de 20 ţoli, încălţate în anvelope de offroad Toyo Country cu înălţime de 37 inch!
La baza monstrului din imagini a stat o Toyota Tundra cu pachetul opţional TRD inclus. Maşina a fost produsă în 2013 şi de atunci a parcurs circa 77 mii kilometri, iar fostul posesor a relatat că a irosit mii de dolari pentru transformarea pick-up-ului într-un asemenea offroader. De altfel, sub capotă nu au intervenit prea mari schimbări, însă acolo se adăposteşte unitatea de top V8 de 5.7 litri, cuplată la cutia automată cu 6 rapaorte şi, bineînţeles, sistem de tracţiune integrală.
Cu o asemenea pregătire, ne întrebăm de ce o mai vinde proprietarul? S-ar fi amânat cumva apocalipsa, sau a decis să pregătească un monstru şi mai impunător? Maşina a fost scoasă la licitaţia Bring a Trailer, iar preţul acum ajunge la 28 mii dolari. Licitaţia nu a finalizat încă.
0
2,789
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!