O Toyota Crown Majesta V8 din 1995, în stare ideală, scoasă la vânzare

1 Iunie 2020, 18:43
Ilie Toma
Eh, da ce, chiar numai Mercedesuri bine conservate, BMW-uri şi Audi se mai găsesc în lumea asta? Oare nu există şi bijuterii japoneze, perfect păstrate, care să te lase fără cuvinte atunci când auzi că pe undeva, într-un colţ de lume, proprietarii decid să le spună adio din garajul lor?
Ba, da, există! Azi am ochit o bujuterie cu totul unică, superbă în fiecare bucăţică a ei! Faceţi-vă comozi şi pregătiţi-vă s-o sorbiţi din ochi!

E o Toyota Crown Majesta V8 din 1995, din seria S150, produsă pentru piaţa Japoniei, care se găseşte extrem de rar prin Europa. De fapt, şi acest exemplar a fost cumpărat iniţial în Japonia, apoi a fost importat în Germania, însă şi-a păstrat condiţia originală şi volanul pe dreapta.
Maşina scoasă acum la vânzare în Germania e excepţional de bine conservată: are doar 27,100 km parcurşi, iar pe pragurile uşilor încă mai e aplicată pelicula originală de protecţie de la uzină. Să vorbim despre felul în care e păstrat interiorul e de prisos — asta se vede şi-n imagini, condiţia e practic de automobil nou!
Şi dacă tot nu prea vedem asemenea maşini prin Europa, să vă zicem un pic care e treaba cu acest model. Se vinde doar în Japonia şi, împreună cu Celsior, erau modele de top ale mărcii Toyota în patria ei. Asta le face să fie întotdeauna purtătoare de tehnologie de ultimă oră. De exemplu, acest exemplar a primit în acel an, 1995, un head-up display, dar şi un vitezometru digital! În acei ani, asemenea dotări erau de ordinul science-fiction pentru cei mai mulţi producători!
Şi, aşa cum spune şi numele modelului, sub capotă se ascunde un V8. E vorba de un motor pe benzină, aspirat natural, de 4.0 litri, cu numele de cod 1UZ-FE, care dezvoltă 264 CP. E un motor renumit, legendă chiar, cunoscut pentru fiabilitatea sa. Îl puteaţi vedea în acei ani şi sub capota lui Lexus LS 400. Cu deservirea făcută la timp, aceste motoare ating uşor parcursuri de peste 1 milion de kilometri.
Şi acum — PREŢUL. Cât credeţi că poate costa bijuteria asta, scoasă acum la vânzare în Germania, cu cei 27,100 km parcurşi de pe bordul ei, cu toată intreţinerea tehnică adusă la zi şi cu taxele de import plătite în Uniunea Europeană, gata numai să primească plăcuţele din ţara proprietarului ei nou? Deci, cât credeţi că poate costa? Vreo 50 de mii? Vreo 40 de mii? 30? Mai mult? Mai puţin?
Nu! De fapt, are un preţ fantastic de mic pentru valoarea sa morală! Doar 10,890 euro inclusiv tva-ul german, sau 9,151 euro fără el! Sincer, la un asemenea preţ, e bună s-o cumperi doar ca s-o pui în sufragerie, ca piesă de colecţie, sau s-o ţii în garaj şi să ieşi în week-end-urile însorite cu ea la câte o plimbare!
Şi acum, ultima întrebare: voi ce aţi cumpăra — un Mercedes din aceiaşi ani, bine păstrat, sau o asemenea Toyota?
0
3,656
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!