Opel dezvăluie imagini noi cu viitoarea generaţie Mokka. Crossover-ul va avea un design retro

9 Iunie 2020, 14:44
Denis Godorozea
Se pare că stilul retro devine un mainstream în rândul constructorilor auto — după laudele de care s-a bucurat primul electromobil Honda lansat pe piaţa europeană, cei de la Opel se pregătesc să modifice în totalitate limbajul stilistic al mărcii, iar primul model din noua gamă urmează să fie viitoarea generaţie Mokka, care se dezvăluie parţial în mediul online cu multiplele imagini teaser publicate de producător. De altfel, precum şi Honda e, Opel Mokka va fi disponibil într-o variantă electrică, dar va menţine şi motorizările clasice cu motoare termice.
Opel Mokka se inspiră de la conceptul arătos GT X Experimental, limbaj stilistic ce poartă denumirea Opel Vizor, concepţie clasică cu linii pătrăţoase. Printre elementele distinctive de design ale noului stil se enumeră farurile LED integrate cu calandrul într-un singur element. Pe versiunile clasice cu combustie internă calandru va fi funcţional, pe când electromobilele vor avea o inserţie fixă din plastic, dar care nu se va distinge prea mult vizual.

Ceva mai devreme Opel a publicat o imagine şi cu interiorul viitorului crossover. Pentru ambianţa interioară a fost conceput stilul Opel Pure Panel, prezentat de o arhitectură minimalistă a planşei de bord şi două ecrane generoase, unul pentru instrumentarul de bord digital şi cel de-al doilea, pentru sistemul multimedia.
Tehnic cea de-a doua generaţie Opel Mokka va avea la bază platforma francezilor de la PSA CMP, comună cu majoritatea modelelor compacte din gama revizuită Peugeot şi Citroen. Astfel, crossover-ul nu va putea fi echipat cu un sistem de tracţiune integrală clasic, dar în schimb va beneficia de o versiune 100% electrică, exact precum în cazul noii generaţii Corsa.
0
3,512
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!