Opel transformă monovolumul de familie Zafira într-un electromobil. Ce autonomie promite?

18 Iunie 2020, 12:16
Denis Godorozea
Opel continuă ofensiva în segmentul electromobilelor cu o premieră nouă — de această dată germanii au pregătit o variantă 100% electrică pentru monovolumul Zafira, pentru prima dată în istorie. Modelul debutează în versiunea destinată transportului de pasageri, dar are un substrat tehnic electrificat deja cunoscut după varianta electrică a lui Vivaro.
Aşadar, precum şi monovolumul utilitar, Opel Zafira-e Life va fi oferit în două variante de baterii, de 50 şi 75 kWh. În funcţie de versiunea aleasă, monovolumul va putea parcurge 230 sau până la 330 kilometri în varianta de top. Indiferent de baterie, însă, Zafira-e Life oferă o singură motorizare, cu propulsor electric situat pe puntea faţă, ce livrează 136 CP şi 260 Nm. În această ipostază monovolumul poate accelera cel mult până la 130 km/h.
Precum şi electromobilele debutate anterior, Zafira-e Life va dispune de un sistem de încărcare rapidă. Acesta va permite suplinirea rezervelor bateriei de 50 kWh în proporţie de 80% în doar 30 minute, atunci când bateria de 75 kWh va avea nevoie de cel mult 45 minute pentru o rată similară de încărcare.
Cel mai mare avantaj al noului Zafira-e Life în comparaţie cu utilitara Vivaro este posibilitatea de a transporta până la 9 persoane la bord, iar germanii anunţă disponibilitatea a 3 variante de ampatament: Small cu 4.6 metri lungime, Medium cu 4.95 metri lungime şi Large cu 5.3 metri lungime. Precum şi versiunile clasice Zafira, varianta electrică oferă multiple posibilităţi de transformare la bord.
De versiunile echipate cu motoare termice noua Zafira-e Life se distinge prin calandrul decorativ în schimbul grilei radiatorului, instrumentar de bord analogic cu afişaje dedicate, incluse şi pe ecranul sistemului multimedia. Vânzările noului Opel Zafira-e Life vor demara din vara acestui an.
0
5,954
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!