Pensie de vis: la 78 de ani a cumpărat un McLaren 720S Spider decapotabil

23 Iunie 2020, 12:34
Denis Godorozea
Pofta de viaţă a unor vârstnici inspiră mult şi este un exemplu de urmat pentru toată lumea probabil. Bineînţeles, ca şi în cazul de astăzi, reţeta asta de viaţă de pensionar de vis trebuie să conţină şi cea mai importantă parte componentă — posibilităţi pe măsură. Din fericire pentru Henry Harrfeldt, la vârsta lui de 78 de ani bărbatul dispune de aceste posibilităţi şi, de altfel, o experienţă pe pe măsură.
Cea mai nouă achiziţie în garajul pasionatului de maşini sportive este un McLaren 720S Spider, însă norvegianul mai deţine un AC Cobra şi un Ford GT40. Acestea sunt bijuterii ale industriei auto, unele speciale, cu siguranţă, însă bărbatul s-a lăsat ghidat de setea de performanţe maxime, iar astfel a şi decis achiziţia unui bolid britanic decapotabil, care l-a costat circa 400,000 euro.
Noua sa achiziţie este propulsată de un benzinar twin-turbo V8 de 4.0 litri, capabil să dezvolte un maxim de 720 CP şi 770 Nm. Motorul este cuplat la o cutie robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj, ce transmite cuplul exclusiv pe puntea spate. În aceste condiţii supercar-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 2.9 secunde, pe când repriza 0-200 km/h are loc în 7.8 secunde, iar viteza maximă constituie 330 km/h.
"Este o maşină de curse pentru drumurile publice. O nebunie!" — declară Henry Harrfeldt, care a reuşit să parcurgă la volanul supercar-ului britanic peste 4,000 kilometri din momentul achiziţiei. Ei bine, probabil vă şi întrebaţi cine este acest pensionar norvegian, de nu se teme de un bolid atât de rapid. Atunci aflaţi că Henry Harrfeldt are o carieră în sportul auto în spate, cu o experienţă vastă, chiar dacă nu s-a remarcat prin victorii importante.
0
1,563
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!