Peugeot prezintă monovolumul electric e-Traveller pentru transportul pasagerilor. Perfect pentru familie?

4 Iunie 2020, 14:27
Denis Godorozea
Peugeot prezintă noua versiune a monovolumului Traveller, model destinat transportului de persoane, care pune accentul pe practicism şi spaţiul oferit la bord. De această dată, francezii prezintă versiunea 100% electrică a acestuia, ce în varianta de top oferă o autonomie similară cu Tesla Model 3, fiind o maşină mult mai practică, în special pentru familiile mari.
Peugeot Traveller a fost lansat pentru prima dată în 2016, iar timp de 4 ani monovolumul nu a suferit vreun facelift, iar astfel şi versiunea sa electrică e-Traveller este aproape identică cu modelul original. Ei bine, cu mici excepţii, precum priza de încărcare amplasată pe aripa din faţă-stânga şi câteva seturi de jante originale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru interior — e-Traveller dispune de afişaje distinctive pe ecranul sistemului multimedia şi pe instrumentarul de bord, dar rămâne a fi la fel de practic precum versiunile echipate cu motoare termice.
Astfel, la bordul e-Traveller se pot adăposti până la 9 persoane, inclusiv şoferul. Standard portbagajul oferă un volum de 1,500 litri, iar cu cele două locuri din spate eliminate volumul poate fi mărit până la 3,000 litri — mai mult decât suficient chiar şi pentru cea mai lungă călătorie. Ei bine, în versiunea cu ampatament mărit de 5.3 metri portbagajul poate atinge un volum de până la 4,900 litri. Există, de altfel, şi o versiune mai compactă de 4.6 metri, pe când cea standard are o lungime totală de 4.95 metri.
Tehnic Peugeot e-Traveller este identic cu celelalte monovolume electrice din gama concernului PSA Peugeot Citroen, inclusiv proaspăta utilitară electrică Opel Vivaro-e. Monovolumul este echipat cu un motor electric de 136 CP şi 260 Nm, ce pune în mişcare puntea faţă. Pentru a reduce consumul de energie cel din spatele volanului poate alege regimul de rulare Eco, în care motorul funcţionează cu o putere de 82 CP.
În ipostaza incipientă Peugeot e-Traveller are o baterie de 50 kWh, ce promite o autonomie de până la 230 km, calculată conform standardului WLTP. Există şi o variantă de top, cu baterie de 75 kWh şi autonomie de până la 330 km. Bineînţeles, în funcţie de versiune şi încărcătură, autonomia maximă poate varia în viaţa reală, însă chiar şi un nivel de 200 km cu un habitaclu încărcat la maxim ar fi oportun pentru o călătorie cu întreaga familie, nu?
Călătoriile lungi nu ar fi problematice pentru o familie mare la bordul e-Traveller, or francezii promit un timp foarte scurt de alimentare de la sursele rapide de energie electrică — bateria de 75 kWh are nevoie de 45 minute pentru a-şi suplini rezervele de la 10% la 80%, în timp ce bateria incipientă de 50 kWh va avea nevoie doar de jumătate de oră pentru o asemenea alimentare.
0
2,499
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!