Practicism în detrimentul designului: break-ul Golf Variant a fost surprins complet necamuflat

19 Iunie 2020, 12:06
Denis Godorozea
Merită sacrificat designul de dragul practicismului maxim? Probabil, cei de la Volkswagen au avut să facă o alegere dificilă la proiectarea noului Golf Variant — gama celei de-a opta generaţie a celui mai popular Volkswagen va fi curând suplinită cu versiunea break de caroserie. Maşina nu a debutat oficial încă, dar în mediul online au fost publicate primele imagini spion cu prototipul aproape complet necamuflat, surprins pe drumurile publice în timpul testelor.
Nu anticipăm surprize la nivel de substrat tehnic — break-ul va moşteni în totalitate subtratul tehnic de la noua generaţie Golf, inclusiv noile motorizări micro-hibride, iar eventual şi cele plug-in hybrid. Marele mister al noului Variant a fost aspectul său exterior, aspectul părţii posterioare, care acum se pare că a fost deconspirat în totalite.
Se pare că precum şi predecesorii, Golf Variant Mk8 va pune accentul pe practicism, dar în detrimentul designului — break-ul are forme un pic mai ciudate pe exterior, în special din cauza dimensiunilor generoase la nivel de portbagaj în raport cu arcurile şi jantele posterioare mici. Probabil, un set de jante de dimensiuni mai mari ar repara niţel situaţia.
Cât despre design, se pare că nici la acest capitol nu ne putem aştepta la surprize. Prototipul are blocurile optice spate acoperite cu peliculă protectoare, dar aceasta nu este suficientă pentru a ascunde trăsăturile caracteristice ale blocurilor optice spate ale hatch-ului. Elementele reflectorizante de culoare roşie integrate, aparent, în bara de protecţie spate, par să nu fie reale, ci vin doar să ducă în eroare "spionii auto". Ei bine, toate detaliile le vom afla curând, odată cu premiera noului Golf Variant.
0
2,472
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!