Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Hyundai prezintă noul Santa Fe facelift. Modificări majore la nivel de design şi substrat tehnic

3 Iunie 2020 - 09:52
Denis Godorozea
Hyundai a publicat primele imagini şi informaţii referitoare la noul Santa Fe facelift. SUV-ul a beneficiat de o actualizare majoră de mijloc de carieră, cu modificări consistente la nivel de design, dar şi la nivel de substrat tehnic. Deşi sud-coreenii nu au oferit încă informaţii complete, se anticipează că Santa Fe facelift a primit până şi o platformă nouă. Ei bine, acum că constructorul nu a oferit nici un strop de detalii tehnice, să descoperim designul noului Santa Fe.
Modificările consistente suferite de SUV-ul sud-coreean au ecouri până şi în aspectul exterior al maşinii — migrând pe o nouă platformă, Hyundai Santa Fe facelift are o caroserie absolut nouă, practic toate elementele exterioare fiind înlocuite. Actualizările nu se limitează la schimbări de proporţii, însă — SUV-ul aduce un limbaj stilistic absolut noi în gamă, renunţând la grila trapezoidală caracteristică modelelor Hyundai pe parcursul ultimului deceniu. Acum, calandrul este acum simţitor mai mare şi are o formă ondulată, fiind unit cu blocurile optice frontale camuflate — se pare că designerii s-au inspirat de la supercar-urile europene. Un alt element distinctiv nou este noua semnătură LED ale luminilor de zi frontale în forma literei "T", însă aceasta a fost introdusă mai devreme cu cel mai mare SUV din gamă, Palisade.
Modificările de la posterior sunt mai rezervate, însă aici se regăseşte un element LED orizontal, pe uşa din spate, care să unească corpurile celor două blocuri optice posterioare într-un singur element. Precum şi în faţă, la nivelul părţii posterioare a fost revizuită bara de protecţie. Pe exterior modificările sunt completate de noile nuanţe pentru caroserie şi câteva seturi noi de jante, cu dimensiuni de până la 20 ţoli.
Arhitectura planşei de bord păstrează câteva elemente caracteristice versiunii de până la facelift, însă designerii au ţinut să modifice mult tunelul central, care are acum o formă inspirată de la modelele Mercedes-Benz, cu comenzi noi pentru sistemele audio şi de climatizare. Levierul cutiei automate a fost eliminat în favoarea unui selector cu butoane, iar tot aici se regăseşte o rotilă pentru selectarea regimurilor de condus. Cadranele de bord pot fi digitale acum, iar pe consola centrală se regăseşte un ecran orizontal de dimensiuni mai generoase, cu sistem multimedia actualizat, cu interfaţă Apple CarPlay şi Android Auto.
Cel mai probabil detaliile tehnice vor fi dezvăluite ceva mai târziu, aproape de debutul comercial al modelului. Cu certitudine la acest capitol cei de la Hyundai au pregătit mai multe surprize, printre care motorizări de tip mild-hybrid şi, cel mai probabil, plug-in hybrid, or anume de dragul lor Hyundai Santa Fe a trecut pe o platformă nouă în cadrul facelift-ului de mijloc de carieră.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter