Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Lancia prezintă primul model electrificat din istorie, Ypsilon Hybrid EcoChic

1 Iunie 2020 - 10:12
Denis Godorozea
Contrar zvonurilor apărute anterior în presă, FIAT-Chrysler nu se grăbeşte să elimine din portofoliu brandul Lancia. Faimos în anii secolului XX, constructorul italian se vinde acum pe o singură piaţă din Europa, pe cea internă, însă vânzările de aici sunt încă considerabile, or pe parcursul anului trecut Ypsilon a înregistrat vânzări mai mari (58,900) decât brandul Alfa Romeo cu 5 modele pe întreg continentul european (53,900)! Adevărată dramă, cum să nu-ţi doreşti o fuziune cu cei de la PSA Peugeot Citroen în aceste condiţii?
Din acest motiv Lancia Ypsilon, lansată în 2011, mai rămâne în oferta celor de la FIAT-Chrysler, iar acum pentru prima dată în istorie compacta urbană primeşte şi o versiune electrificată — versiunea EcoChic. Nu este vorba despre vreun sistem sofisticat plug-in hybrid, nici măcar o motorizare hibridă clasică, ci doar de o variantă micro-hibridă cu generator-starter de 12V, preluată în întregime şi fără modificări de la versiunile similare FIAT 500.
Sistemul are la bază motorul de 1.0 litri, cu 4 cilindri, ce dezvoltă 70 CP şi 92 Nm, ce se cuplează exclusiv la cutia manuală cu 6 trepte. Generatorul-starter oferă un surplus infim de putere, iar principala lui menire este de a opri din timp motorul în timpul frânării în cadrul sistemului Start/Stop. În schimb, maşinuţa compactă are o baterie de 3.6 kWh. În această ipostază Ypsilon este mai eficient decât versiunile standard cu acelaşi motor şi indică un nivel de emisii redus cu până la 24%, iar astfel compacta se încadrează în normele de poluare Euro-6d.
Pe lângă substratul tehnic modificat, italienii promit alte picanterii speciale pentru versiunea EcoChic a lui Ypsilon. Printre acestea se numără tapiseria specială Seaqual Yarn, produsă din deşeurile din plastic colectate din Marea Mediterană. Concomitent este disponibilă interpretarea originaşă Maryne, ce aduce şi o nuanţă originală de caroserie Blue Maryne, de culoare albastră.
Precum şi celelalte versiuni, Lancia Ypsilon EcoChic va fi disponibilă exclusiv pe piaţa italiană. Preţul versiunii electrificate porneşte de la 16,400 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter