Premieră: Mazda BT-50! Cum arată designul Kodo adaptat pe un pick-up utilitar?

17 Iunie 2020, 10:42
Denis Godorozea
Mazda prezintă în premieră noua generaţie BT-50, probabil cel mai atractiv pick-up în materie de design exterior, capabil să uimească cu un habitaclu deosebit de luxos şi plăcut vizual. De această dată BT-50 şi-a schimbat complet concepţia şi are la bază tehnologiile preluate de la Isuzu D-Max.
Contrar aşteptărilor, japonezii nu au apelat la un simplu badge-engineering atunci când au încheiat parteneriatul cu cei de la Isuzu pentru a construi propriul model pe baza D-Max. Nici vorbă! Mazda BT-50 are un aspect exterior absolut original, or limbajul stilistic Kodo a fost aplicat până şi pick-up-ului, cu o parte frontală ce seamănă mult cu cea a navei amiral CX-9.
Interiorul este cel ce uimeşte cel mai mult, de fapt, la noua Mazda BT-50 — un exemplu demn de urmat pentru alţi producători de pick-up-uri. De menţionat, totuşi, că interiorul, inclusiv sistemul multimedia cu ecran tactil de 9 inch şi setul de comenzi pentru sistemul de climatizare au fost preluate de la Isuzu. Chiar şi aşa, designul interiorului este original pe pick-up-ul japonez, iar constructorul promite şi elemente de tapiserie de calitate înaltă, precum pe cele mai recente modele din gamă.
Substratul tehnic a fost preluat în întregime de la D-Max, ceea ce înseamnă că sub capota BT-50 se va situa unitatea turbodiesel de 3.0 litri, cu 4 cilindri, ce livrează 188 CP şi 450 Nm. Motorul se cuplează fie la o cutie manuală, fie la una automată, ambele cu 6 rapoarte, ce transmit cuplul pe ambele punţi. Ulterior vor fi disponibile şi alte motorizări, dar şi interpretări cu sisteme de tracţiune 4x2.
Deocamdată Mazda BT-50 a fost anunţată pentru piaţa australiană. Japonezii nu au dezvăluit detalii despre planurile de expansiune pentru noul pick-up, dar nici preţurile cu care acesta va ajunge pe piaţă.
0
5,045
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!