Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: SEAT Ateca facelift. SUV-ul vine cu o gamă diversificată de motorizări

15 Iunie 2020 - 15:02
Denis Godorozea
SEAT prezintă în premieră versiunea actualizată a SUV-ului compact Ateca facelift — acesta a beneficiat de un aspect exterior actualizat în conformitate cu noul limbaj stilistic al companiei, dar şi un substrat tehnic ceva mai avansat. O doză similară de modificări este valabilă şi pentru habitaclu, unde se regăseşte un nou sistem multimedia.
Modificările în materie de design exterior au rezultat într-o creştere uşoară a dimensiunilor, chiar dacă în cazul Ateca este vorba doar despre un facelift de mijloc de carieră. Astfel, crossover-ul este mai lung decât anterior cu 18 mm, până la 4,381 mm. Acest surplus se datorează barelor de protecţie modificate şi uşor mai agresive. Cât despre celelalte dimensiuni — Ateca rămâne similar predecesorului. Frontal SEAT Ateca se distinge prin farurile revizuite cu noua semnătură LED mai agresivă, inspirată de la noua generaţie Leon, iar designerii au ţinut să modifice inclusiv şi calandrul. La posterior Ateca a beneficiat de noi semnături LED pentru blocurile optice, bară de protecţie uşor restilizată şi un spoiler de dimensiuni mai mari pe partea de sus a hayonului.
Ambianţa interioară indică modificări uşoare de design prin noile panouri ale portierelor, însă cea mai importantă modificare vine la nivelul consolei centrale, unde pe partea de sus se regăseşte ecranul de 9.2 inch al noului sistem multimedia (dimensiuni standard 8.25 inch). Concomitent, în schimbul cadranelor de bord clasice este prevăzut un instrumentar digital denumit Digital Cockpit cu ecran de 10.25 inch.
În ciuda zvonurilor, deocamdată SEAT Ateca nu a beneficiat de motorizări hibride, nici măcar una incipientă de tip mild-hybrid. Gama motorizărilor este compusă doar din unităţi pe benzină şi motorină, dar clienţii pot alege din tot soiul motoare în funcţie de capacitate cilindrică şi putere. Standard Ateca are sub capotă benzinarul turbo 1.0 TSI, cuplat la o cutie manuală, ce oferă 110 CP. Mai sus s-a situat benzinarul TSI de 1.5 litri, ce poate dezvolta 150 CP. Standard şi acest motor are o cutie manuală, dar este disponibil opţional cu cutia robotizată DSG. În vârful gamei de motorizări pe benzină s-a situat motorul 2.0 TSI, ce oferă la activ 190 CP, fiind cuplat standard la cutia DSG. Opţional acest motor poate avea la pachet şi sistemul de tracţiune integrală 4Drive.
Gama motorizărilor diesel este compusă la moment doar din unitatea TDI de 2.0 litri, însă aceasta este disponibilă în două variante de putere: cea incipientă de 115 CP şi cutie manuală, sau cea de top de 150 CP şi cutie DSG. Cea de top mai poate avea tracţiune pe patru roţi 4Drive.

Fireşte, a fost suplinită şi gama asistenţilor pentru şofer şi sistemelor de siguranţă activă, în conformitate cu portofoliul Volkswagen Group dar şi legislaţia europeană. SEAT Ateca facelift va fi disponibil în Europa imediat după premieră, iar livrările ar urma să înceapă în câteva săptămâni.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter