Premieră în lumea motocicletelor: BMW Motorrad introduce sistemul de cruise control adaptiv

30 Iunie 2020, 14:22
Denis Godorozea
BMW Motorrad anunţă astăzi o premieră cu totul specială şi avansată pentru propria gamă de motociclete. O fi aceasta considerată nepotrivită de purişti, probabil, dar cu certitudine una extrem de practică pentru pasionaţii lumii pe două roţi, care aleg motoare de călătorii lungi, precum e un BMW R 1200 GS, savurat de noi în cadrul BMW Eleganza Grand Tour. Este vorba despre sistemul Active Cruise Control (ACC), sau un cruise control adaptiv, în premieră pe motociclete.
Au existat anterior asistenţi de setare şi menţinere a vitezei pe motociclete, însă precum şi sistemele de primă generaţie de pe automobile, acestea aduceau un confort în utilizare, însă viteza trebuia mereu ajustată manual. După cum bine ştim de la automobile, un sistem adaptiv este capabil ajusteze automatizat viteza şi să menţină distanţa faţă de alte vehicule din cale. Bavarezii susţin că s-au bazat pe experienţa diviziei constructoare de maşini, dar au adaptat sistemul pentru motociclete.
Ca şi în cazul maşinilor, şoferul va putea alege individual distanţa pe care sistemul să o menţină faţă de vehiculele din cale, dar şi limita de viteză. Sistemul este operat prin comenzi dedicate cu afişaje pe instrumentarul de bord, dar pentru motociclete ACC-ul are şi două regimuri de rulare: confortabil şi dinamic, iar în cel din urmă, odată ce şoferul decide să depăşească vehicului din cale, va beneficia de o acceleraţie bruscă şi savuroasă! Mai mult de atât, sistemul va ajusta automatizat viteza în viraje pentru a ajuta şoferul să ia un unghi de înclinare potrivit şi confortabil.
0
1,617
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!