Premieră: legenda americană Ford Mustang Mach 1 revine ca o ediţie limitată

17 Iunie 2020, 09:34
Denis Godorozea
Pentru prima dată versiunea Mach 1 a fost introdusă în gama Ford Mustang la finalul anilor 1960, cu prima generaţie a legendarului poney car american. Mai târziu denumirea a fost moştenită de un nivel de echipare cu un set de opţionale definit pentru cea de-a doua generaţie Mustang, iar în istoria contemporană a modelului denumirea Mach 1 a revenit pentru o doar 2 ani. Ei bine, marea revenire are loc în cadrul generaţiei actuale, însă şi de această dată cariera faimoasei versiuni Mach 1 va fi limitată.
În gama versiunilor disponibile pentru Mustang, interpretarea Mach 1 se va situa pe o treaptă de mijloc între versiunile de serie GT şi bolizii preparaţi de Shelby. La nivel de design exterior Mach 1 se distinge mult, însă, de versiunile standard, şi se inspiră de la fastback-urile originale de primă generaţie.
Printre elementele noi se enumeră calandrul, bara de protecţie faţă cu un splitter mai generos şi capota cu incizii de aer modificate. Posteriorul este ornamentat de un difuzor monstruos cu 4 tobe de evacuare integrate. Aspectul este finisat de ornamentele aplicate pe caroserie şi jantele originale de 19 ţoli. Noul Mach 1 este, cu siguranţă, mai arătos decât un Mustang GT, însă inginerii susţin că modificările stilistice mai sunt şi funcţionale, or versiunea specială a obţinut un coeficient aerodinamic îmbunătăţit cu o putere de apăsare mai mare cu până la 22%, comparativ cu orice coupe GT. Tot pentru Mach 1 este disponibil pachetul Handling Package, care include un splitter frontal mai mare şi un eleron pe capacul portbagajului.
Ei bine, modificările de la interior nu sunt la fel de simţitoare. Mustang Mach 1 a fost înzestrat standard cu un instrumentar de bord digital şi sistem multimedia îmbunătăţit cu ecran tactil de 12.3 inch. În materie de design cei de la Ford au modificat panourile portierelor, iar opţional clienţii pot opta pentru tapiserie din piele cu cusături contrastante de culoare albă.
Mustang Mach 1 a preluat unitatea V8 de 5.0 litri de la versiunile GT350, însă aici motorul dezvoltă 487 CP şi 569 Nm, exact precum şi în cazul versiunii limitate Bullitt. Totodată, de la versiunile condimentate de Shelby noul Mach 1 a preluat elementele suspensiei, cutia manuală Tremec cu 6 rapoarte şi sistemul de evacuare mai sonor. Opţional clienţii pot opta, însă, pentru cutia automată cu 10 rapoarte.
Ford Mustang Mach 1 debutează în rol de ediţie limitată pentru actuala generaţie a muscle car-ului american. Deocamdată constructorul nu a dezvăluit câte exemplare vor fi produse în total, dar au relatat că versiunea va fi comercializată şi în afara continentului american. Preţurile vor fi anunţate mai aproape de startul vânzărilor, care este planificat abia pentru primăvara anului viitor.
0
2,487
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!