Premieră: noua generaţie Nissan Rogue! Acesta va fi şi noul X-Trail

16 Iunie 2020, 10:11
Denis Godorozea
Se pare că cei de la Nissan şi-au propus să cucerească în totalitate segmentul SUV-urilor: Qashqai este un lider neschimbat în segmentul său, iar acum japonezii planifică să ajungă în topul segmentului SUV-urilor mai mari, de talia lui X-Trail, or noua generaţie are toate şansele să atragă cumpărători noi, care nu s-au lăsat cuceriţi de generaţiile precedente. Au intervenit modificări majore, cât tehnice atât şi estetice, iar acum avem ocazia să descoperim în detaliu noul X-Trail, prezentat oficial în SUA cu denumirea locală Rogue.
Noua generaţie Nissan Rogue pune un accent mare pe stil, adoptând un limbaj stilistic absolut nou, care să determine ulterior designul celorlalte modele din gamă. Precum şi noul Juke, Nissan Rogue are blocuri optice duble în faţă, pe partea de sus fiind situate elementele LED pentru luminile de zi şi indicatoarele virajelor, iar mai jos fiind amplasate elementele fazelor scurtă şi lungă. Fascia frontală este dominată acum de un calandru masiv, cu element cromat generos, care pare să aibă o continuitate la interiorul blocurilor LED de sus. Pentru a atrage cumpărătorii mai tineri, Rogue oferă multiple posibilităţi de personalizare acum, în special caroseria bicoloră, în premieră, şi jante originale cu dimensiuni cuprinse între 17 şi 19 ţoli.
Posteriorul a devenit mai atletic, iar în mare parte acest efect a fost obţinut printr-o lunetă de dimensiuni mai mici şi inserţia decorativă din plastic gri oe oartea de jos a barei de protecţie spate. Totodată, noul Rogue este niţel mai compact decât predecesorul: -38 mm în lungime, până la 4,648 mm, şi mai scund cu 28 mm, până la 1,699 în înălţime. Ampatamentul şi lăţimea au rămas neschimbate — 2,705 mm şi, respectiv, 1,839 mm. Rogue utilizează o versiune îmbunătăţită a platformei CMF-C/D, care are acum o suspensie multi-link actualizată în spate. Astfel, nu s-a modificat nici volumul compartimentului destinat bagajelor — 1,113 litri conform standardului de calcul american SAE (acesta include spaţiul integral de la podea până la plafon).
Modificări majore au avut loc şi la interior — japonezii susţin că calitatea materialelor de aici a făcut un pas imens înainte, comparativ cu generaţiile precedente. Clienţii vor putea alege dintre mai multe variante de nuanţe şi inserţii decorative, fiind disponibile elemente din plastic, lemn sau fibră de carbon. Standard SUV-ul are un instrumentar de bord clasic analogic, cu ecran de 7 inch pentru computerul de bord. Opţional poate fi comandat un instrumentar de bord digital cu ecran de 10.8 inch. Sistemul multimedia este prezentat de un ecran tactil de 9 inch, cu conexiuni Apple CarPlay şi Android Auto. Opţional poate fi comandat un head-up display generos de 10.8 inch.
Rogue este disponibil acum cu o listă mai generoasă de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer. Standard SUV-ul oferă 10 airbag-uri la bord şi ansamblul Safety Shield 360, ce include sisteme de frânare automatizată de urgenţă, menţinerea benzii de circulaţie, scanarea indicatoarelor şi marcajului rutier, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe şi cameră de marşarier. Opţional este disponibil un sistem de monitorizare la 360 grade şi un cruise-control adaptiv cu funcţie stop-and-go pentru ambuteiaje.
Lista motorizărilor este mai puţin relevantă pentru clienţii europeni, or cel mai probabil pe Bătrânul Continent Nissan X-Trail va oferi o altă gamă de propulsoare. În SUA versiunile incipiente vor avea sub capotă benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, ce oferă la activ 184 CP şi 245 Nm. Este vorba despre varianta actualizată a motorului utilizat şi de generaţia precedentă Rogue, unde acesta oferea 172 CP. Surplusul a fost obţinut datorită sistemului de injecţie directă a carburantului. Motorul se cuplează la cutia cu variaţie continuă Xtronic. Deocamdată nu a fost anunţată vreo motorizare hibridă, însă acestea se vor regăsi în oferta noii generaţii Rogue/X-Trail ulterior.
Japonezii nu au anunţat deocamdată termenii apariţiei noului X-Trail, însă cel mai probabil premiera lui va avea loc până la finalul acestui an. Debutul comercial al lui Rogue va avea loc în SUA în toamnă.
0
8,115
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!