Premieră: noul BMW Seria 4 Coupe. Cel mai frumos BMW modern?

2 Iunie 2020, 19:33
Ilie Toma
Imaginile spion au bântuit de ceva vreme bună, dar azi seara noul BMW Seria 4 Coupe a fost prezentat oficial. Să fie oare acesta cel mai frumos BMW modern?
Grila imensă a noului model era cea care năştea controverse de fiecare dată când se mai scurgea câte o imagine. Cum aşa? De ce? Se exagerează! Cam astea erau comentariile. Dar acum, când noul model a fost dezvăluit, nimic nu pare exagerat, nimic nu pare nelalocul lui, nu-i aşa? Ba chiar noul coupe bavarez dă o senzaţie de „wow” imediat, atât prin proporţiile şi silueta lui, cât şi prin aceste mici detalii, care-l disting imediat, inclusiv acea grilă frontală mare.
Şi, într-adevăr, noul model a devenit mai atletic, silueta sa fiind cu câţiva centimetri mai jos, iar lungimea devenind niţel mai mare în raport cu generaţia precedentă. Astfel, noul BMW Seria 4 Coupe e o odă a sportivităţii în spirit clasic BMW, în stilul acelui model genial de cândva, BMW 3.0 CSL, pe care redacţia noastră a avut marea onoare să-l testeze!
Şi dacă vorbim de sportivitate în spirit clasic, nu se putea face asta fără ingrediente clasice — un motor cu 6 cilindri în linie, tracţiune integrală care favorizează ceva mai mult puntea spate, pentru manevre supraviratoare, şi chiar un diferenţial cu alunecare limitată.
Noul coupe va debuta într-o singură motorizare, cea mai gusoasă — M440i xDrive Coupe. Ea va avea sub capotă acel benzinar cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, care va livra 374 CP şi 500 Nm. Motorul poate fi cuplat doar cu tracţiune integrală, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h se realizează în numai 4.5 secunde! Doar această versiune de vârf va putea fi cumpărată către sfârşitul acestui an.
Mai târziu, începând cu primăvara anului viitor, vor fi disponibile şi motorizări mai accesibile, inclusiv din cele cu tracţiune spate. Vor exista benzinare cu 4 cilindri, dar şi dieseluri de 4 şi 6 cilindri. Puterile acestor versiuni se vor cuprinde între 184 şi 286 CP. Vârful de gamă va rămâne versiunea M440i xDrive Coupe cu cei 374 CP la activ. Asta, fireşte, până va fi lansat şi un viitor M4 Coupe.
Interiorul se inspiră mult din formele actualei Serii 3, testată de noi acum câteva luni, dar noi zicem că marele efect vine, totuşi, de la designul exterior. Îndrăznim chiar să vă provocăm discuţii şi comentarii: ce părere aveţi — este noul BMW Seria 4 Coupe unul din cele mai frumoase BMW-uri moderne?
0
13,115
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!