Prima reţea de încărcătoare wireless pentru electromobile va apărea la Oslo! Jaguar participă la proiect

25 Iunie 2020, 13:33
Denis Godorozea
Prima reţea de încărcătoare wireless pentru electromobile va apărea curând la Oslo. Jaguar îşi anunţă sprijinul pentru noul proiect de infrastructură şi va oferi 25 SUV-uri electrice I-PACE. Iniţial acesta va fi accesibil pentru electromobilele angajate în serviciile de taximetrie. Astfel, maşinile electrice vor deveni şi mai atractive în ţara care tocmai este printre liderii la capitolul cota electromobilelor din totalul maşinilor noi vândute.
Proiectul ElectriCity pentru prima reţea de încărcătoare wireless este unic în lume, iar asta pentru că autorii proiectului nu se vor limita la dezvoltarea unor locuri special amenajate, unde şoferii de electromobile să poată încărca în timp ce staţionează — asemenea încărcătoare wireless vor fi instalate pe partea carosabilă chiar şi în locurile de îmbarcare/debarcare a pasagerilor şi în special în zonele de aşteptare special amenajate pentru maşinile de taxi, iar energia oferită va fi suficientă pentru a alimenta cu o anumită cantitate de kW electromobilul chiar şi în acele clipe de staţionare. Mai mult de atât, alimentarea începe automatizat imediat ce electromobilul ajunge să oprească în locul unde este ascuns încărcătorul. Ei bine, electromobilul trebuie să fie echipat cu un receptor corespunzător.
Proiectul face parte din planul amplu de a atinge nivelul de emisii de CO2 de 0 g/km în întreg parcul de taxi din Oslo către anul 2024. Mai mult de atât, proiectul va fi oarecum dezvoltat şi pentru automobilele private, or către anul 2025 autorităţile norvegiene planifică să interzică complet comercializarea maşinilor cu motoare termice.
0
1,293
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!