S-Class-ul care vrea să concureze direct cu Rolls-Royce: Maybach S 650 Night Edition

12 Iunie 2020, 10:59
Denis Godorozea
Mercedes-Maybach prezintă una dintre cele mai exclusive versiuni pentru limuzina de top S 650: Night Edition. Ediţia va enumera doar 15 unităţi, toate la preţ exorbitant, dar capabile să opună rezistenţă celor mai luxoase Rolls-Royce-uri. Germanii au ales să pensioneze, astfel, actuala generaţie a celui mai performant S-Class, cu benzinar V12 sub capotă.
Anterior cu o ediţie finală s-a ales Mercedes-AMG S 65, care a fost pensionat şi urmează să fie substituit cu o eventuală versiune de performanţă a noii generaţii S-Class W223. Se pare că noua Night Edition semnată de Mercedes-Maybach vine să încheie cariera celui mai luxos S-Class. Sedanul are sub capotă benzinarul V12 de 6.0 litri, capabil să ofere la activ 630 CP şi 1,001 Nm cuplu maxim. Motorul este cuplat la cutia automată 7G-Tronic Plus, iar în acest tandem maşina poate accelera de la 0 la 60 pmh (97 km/h) în doar 4.6 secunde. Da, Night Edition este adresată exclusiv pieţei americane.
Pe exterior sedanurile exclusive se vor distinge de cele standard prin nuanţa specială Obsidian Black, parcă inspirată de la colegii de la BRABUS. Fiind o creaţie a celor de la Mercedes-Maybach, noul S 650 Night Edition vine cu câteva elemente distinctive caracteristice, deobicei, modelelor de performanţă, precum eleronul compact din fibră de carbon montat pe capacul portbagajului şi jantele de culoare neagră de 20 ţoli. Ei bine, nu lipsesc, totuşi, elementele cromate pe exterior, iar barele de protecţie şi calandrul rămân similare celor cu care ne-au şi obişnuit limuzinele create de specialiştii diviziei Maybach.
Habitaclul limuzinelor va fi tapisat cu piele fină Nappa de mai multe nuanţe la legere, însă inserţiile decorative din fibră de carbon par să fie unica opţiune pentru clienţi. Din nou, un element caracteristic, deobicei, modelelor de performanţă AMG. Maybach S 650 Night Edition se laudă cu o listă generoasă de opţionale inclusă standard. Printre acestea se enumeră cele două scaune separate posterioare, cu multiple reglaje, funcţii de încălzire, ventilare şi masaj. Standard pasagerii spate vor beneficia de sisteme de infotainment cu tablete dedicate, iar plăcerea acustică va fi asigurată de izolarea fonică excepţională şi sistemul audio de top furnizat de Burmester. Fireşte, standard este inclusă şi suspensia pneumatică adaptivă, capabilă să scaneze suprafaţa carosabilului din cale pentru a se adapta din timp.
Livrările vor demara în timpul apropiat, iar ediţia exclusivă vine şi cu un preţ exorbitant — cel puţin 242,950 dolari în SUA. Cel mai probabil preţul mai poate varia, or chiar şi cu toate opţionalele incluse, Maybach oferă multiple posibilităţi de personalizare. În total seria Night Edition va enumera doar 15 sedanuri Mercedes-Maybach S 650.
0
10,748
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!