Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sfârşit de istorie pentru SsangYong? Mahindra vrea să vândă brandul din cauza pierderilor

17 Iunie 2020 - 17:26
Denis Godorozea
Viitorul companiei SsangYong este incert — Concernul indian Mahindra a anunţat că este gata să renunţe la brandul sud-coreean şi sunt în căutarea unor investitori. Decizia a venit după mai mulţi ani consecutivi în care constructorul coreean a înregistrat pierderi financiare dureroase.
La ora actuală Grupul mahindra deţine 75% din acţiunile SsangYong, iar acesta este al patrulea cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud. Compania a venit sub aripa concernului din India în 2011, iar atunci a şi început o restructurare de proporţii a companiei, care are în prezent o gamă definită, formată din 6 modele de offroad, pick-up-uri şi SUV-uri. Însă nici acest fapt nu a permis celor de la SsangYong să-şi fortifice poziţiile pe piaţă, deşi anumite modele ale brandului sunt disponibile inclusiv şi pe mai multe pieţe din Europa. Coreenii planifică să lanseze chiar şi un electromobil propriu pe baza modelului Korando, iar către anul 2024 vor să lanseze o platformă originală dedicată modelelor electrice.
Deocamdată nu se cunoaşte dacă compania din Coreea de Sud a indentificat un investitor nou. Cert este că cei de la Mahindra au anunţat că nu vor mai susţine financiar compania. În contextul crizei pandemice şi celei financiare provocate de coronavirus Covid-19, şansele celor de la SsangYong par a fi infime.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter