Skoda lansează un pilot semi-automat pentru Kodiaq şi motoare noi pentru toată gama de modele

25 Iunie 2020, 10:52
Denis Godorozea
Skoda a pregătit o serie de îmbunătăţiri pentru aproape toată gama, cu excepţia modelelor Octavia şi Citigo-e iV. Actualizările vor fi disponibile pe maşinile vizate din următoarele săptămâni şi includ îmbunătăţiri pentru gama motorizărilor dar şi modificări estetice.
Cehii nu au specificat modificările aplicate unităţilor de propulsie, dar cel mai probabil este vorba despre o actualizare majoră de gamă în cadrul Concernului Volkswagen, pentru a ajusta gama existentă de propulsoare termice în conformitate cu normele de poluare Euro-6d. Afară de modificările tehnice pentru propulsoare, Skoda anunţă că toată gama va fi acum disponibilă cu noul volan multifuncţional, debutat odată cu Octavia.
Ei bine, astea sunt modificările mai generaliste, însă cehii au pregătit surprize dedicate pentru fiecare model din gamă. Deci, să le luăm pe rând!

Fabia
Motorizarea incipientă 1.0 TSI, disponibilă pentru cel mai compact model din gama constructorului din Mlada Boleslav, poate fi comandată acum cu cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte, pe când anterior clienţii nu aveau de ales decât o cutie manuală. Concomitent, versiunile de bază Fabia vor avea acum un sistem multimedia mai avansat cu ecran tactil de 6.5 inch, inclus standard. Gama jantelor opţionale a fost suplinită cu seturile Vigo de 16 ţoli şi Blade de 17 ţoli, pentru variantele de top.

Scala şi Kamiq
Aceste două modele vin cu actualizări similare în tandem, ca deobicei. Gama motorizărilor include acum unitatea 1.0 TSI cu 95 sau 110 CP, la alegere, pentru versiunile incipiente. Cehii raportează îmbunătăţiri la sistemul de acces la bord KESSY, dar şi actualizări estetice: gama jantelor a fost suplinită pentru ambele modele cu setul Propus de 17 ţoli, versiunile speciale Monte Carlo oferă o gamă variată de accesorii la alegere acum, cu surplus de personalizare, iar pentru hatch-ul Scala este disponibil pachetul estetic Red&Grey.
Karoq

O actualizare importantă are loc în gama motorizărilor disponibile pentru SUV-ul de mijloc din gama cehilor. Unitatea turbodiesel de 1.6 litri a fost pensionată definitiv. Pentru cumpărătorii ce-şi doresc un turbodiesel va fi disponibilă motorizarea 2.0 TDI, inclusiv pe versiunile de bază, cu acelaşi maxim de 115 CP, precum pe precedenta motorizare diesel entry-level. Unitatea turbodiesel de top 2.0 TDI cu 150 CP va fi disponibilă acum într-o interpretare mai accesibilă, cu tracţiune pe puntea faţă şi cutie manuală. Tot în gama motorizărilor îşi face apariţia unitatea TSI de 1.0 litri, cu 110 CP la activ.
Kodiaq

Marea noutate în gama celui mai mare SUV din gama cehilor este sistemul Predictive Cruise Control. Acest sistem, în tandem cu cel de menţinere a benzii de circulaţie, devine un soi de pilot automat mai avansat. Noul cruise control nu doar menţine automat distanţa şi frânează în faţa obstacolelor, dar mai determină şi viteza maximă admisă în timp real, ajustând viteza de circulaţie în conformitate cu datele oferite de sistemul de navigare şi sistemul de monitorizare a indicatoarelor rutiere.
În gama motorizărilor Kodiaq îşi face apariţia interpretarea de top a unităţii 2.0 TDI, cu 200 CP la activ, cutie robotizată şi tracţiune integrală. Benzinarul turbo 1.5 TSI este disponibil acum într-o interpretare mai accesibilă, în tandem cu cutie manuală cu 6 trepte.

Superb
Nava amiral din Mlada Boleslav beneficiază de un surplus de putere în urma actualizărilor oferite la nivelul gamei de motorizări. Benzinarul turbo de 2.0 litri indică o creştere de 8 CP şi promite acum 280 CP la activ. Unitatea de top turbodiesel 2.0 TDI EVO indică un surplus de 10 CP, până la 200 CP.

Lista asistenţilor disponibili pentru Skoda Superb a fost suplinită cu sistemul Area View cu camere de supraveghere la 360 grade, dar şi sistemul Trailer Assist, care vine să ajute şoferii la tractarea remorcilor.
0
2,094
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!