Suzuki Ignis va avea, în sfârşit, o versiune cu cutie automată în Moldova

29 Iunie 2020, 09:56
Ilie Toma
Suzuki Ignis e unul din cele mai interesante modele bugetare din Moldova, când vine vorba de alegerea unui automobil nou, dar până acum nu exista posibilitatea optării pentru o cutie automată. Se putea opta doar pentru cutia manuală cu 5 trete, în combinaţie cu motorul de 1.2 litri şi 90 CP.
Atractivitatea modelului vine din preţul său accesibil de achiziţie, dotările decente chiar şi-n ipostază de bază — aer condiţionat, sistem multimedia cu Bluetooth şi USB, 6 airbag-uri, sistem ESC —, dar şi din garda la sol măritră, echivalentă cu a multor SUV-uri moderne, disponibilitatea tracţiunii integrale, consumul incredibil de mic şi costurile mici de întreţinere. Practic, vorbim de un SUV ultra compact cu capacităţi sporite de trecere datorită dimensiunii sale şi geometriei bune, dar în acelaşi timp vorbim de unul din cele mai accesibile automobile noi cu capacităţi practice de SUV din câte există în Moldova.
Redacţia noastră are un Suzuki Ignis 1.2 cu cutie manuală în exploatare, consumul mediu real pe termen lung al căruia e de aproximativ 5.2-5.3 litri/100 km, inclusiv oraş, inclusiv aer condiţitionat, inclusiv episoade scurte de condus în zile diferite. Iar singurul schimb de ulei pe care l-am făcut până acum ne-a costat un pic mai mult de 2,600 lei.

Acum acelaşi propulsor de 1.2 litri a primit sistem mild hybrid pe el, chiar şi în versiunile cu cutie manuală, deci consumul real trebuie să fie şi mai mic. Odată cu asta au crescut niţel şi preţurile. Însă acum Ignis se poate lăuda, în sfârşit, şi cu multaşteptata cutie de viteze automată, pe care atât de mulţi o solicitau.
Aşadar, un Ignis 1.2 90 CP cu sistem mild hybrid va porni acum de la 10,500 euro cu cutie manuală, în dotare incipientă GL, precum cea a redacţiei noastre. Diferenţa o face adăugarea tehnologiei mild hybrid şi o uşoară împrospătare a designului, care i-a adus faruri cu elemente LED. Dotarea superioară GL+ porneşte de la 11,200 euro.
Versiunile cu cutie manuală şi tracţiune 4x4, disponibile începând cu nivelul de dotare GL+, vor porni de la 13,000 euro, iar în dotarea de top GLX acestea vor costa 14,600 euro.
În fine, noua combinaţie cu cutie automată e disponibilă cu acelaşi motor mild hybrid de 1.2 litri cu 90 CP la activ, cu tracţiune faţă şi cu transmia cu raport continuu variabil şi poate veni doar în dotare de top GLX. Un asemenea Ignis va costa în Moldova 14,980 euro.
0
4,504
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!