Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto! O acţiune costă peste 1,000 dolari

11 Iunie 2020, 13:56
Denis Godorozea
Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din lume, depăşind Toyota. O singură acţiune a companiei americane a depăşit preţul de 1,000 dolari, pentru prima dată în istorie, iar valoarea brandului depăşeşte acum 190 miliarde dolari americani.
Potrivit Bloomberg, Toyota, ce a deţinut până acum poziţia de lider, are un preţ estimativ de 182 miliarde dolari americani la bursele de valori, în timp ce preţul brandului Volkswagen constituie 75 miliarde dolari. Top 5 este completat de Honda, cu valoare de 48 miliarde dolari, şi Daimler, cu 41 miliarde dolari.
Publicaţia transmite că recordul absolut a fost atins în ziua de 10 iunie 2020, când o acţiune Tesla valora 1,025 dolari. Ascensiunea pe bursa de valori este cu atât mai spectaculoasă în cazul companiei americane, dacă e să ţinem cont că la începutul anului curent o acţiune costa circa 420 dolari americani. Astfel, asistăm la o creştere a valorii de 2.5 ori. Analiştii sugerează că creşterea este rezultatul activităţii companiei pe parcursul ultimilor luni — deschiderea uzinei din China, creşterea vânzărilor în ţara respectivă, dar şi startul construcţiei uzinei din Germania.
0
4,071
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!