Toyota Fortuner facelift devine cel mai stilat offroader din gama constructorului japonez

4 Iunie 2020, 12:58
Denis Godorozea
Conceput iniţial drept cel mai simplist şi accesibil offroader cu cadru dur din gama Toyota, modelul Fortuner devine cel mai stilat model de teren acum, datorită facelift-ului de mijloc de carieră dezvăluit acum Thailanda. Cea de-a doua generaţie Fortuner a indicat o expansiune puternică pe piaţa auto globală, iar actualizările prezentate acum vor fi disponibile curând şi în celelalte ţări unde este oferită versiunea precedentă. Acesta este primul facelift după 5 ani de producţie, iar asta sugerează că Fortuner se va menţine în ipostaza actuală încă cel puţin 3-4 ani în gamă.
Toyota Fortuner are un substrat tehnic unic cu pick-up-ul Hilux, care s-a prezentat astăzi mai devreme în versiunea actualizată pentru piaţa europeană. Astfel, şi actualizările interioare sunt aproape identice. Precum şi Hilux, noul Fortuner facelift a beneficiat de un aspect exterior modernizat, cu bare de protecţie noi, calandru restructurizat şi multiple elemente de iluminare LED cu semnături originale pentru luminile de zi. De altfel, Fortuner va avea cum faruri LED începând cu versiunea de bază.
Odată cu actualizarea devine disponibilă o nouă versiune de top, denumită Legender, care aduce mai multe elemente negre-lucioase în decorul exterior, nuanţe metalizate pentru caroserie şi jante originale de 20 ţoli. Această versiune se distinge prin farurile cu semnături LED distinctive, forma cărora este camuflată în de un element decorativ de culoare neagră ce uneşte farul cu grila radiatorului, în locul elementului standard cromat.
La interior, precum şi în cazul Hilux, offroader-ul a beneficiat de cadrane de bord actualizate cu computer de bord mai informativ cu ecran de 4.2 inch. Pe consola centrală şi-a făcut apariţia ecranul mărit al noului sistem multimedia cu posibilităţi noi de conectare cu gadget-urile mobile. Varianta Legender surprinde cu tapiseria originală din piele şi iluminare ambientală decorativă.
Iniţial Fortuner va fi disponibil doar cu două motorizări diesel. Motorul incipient de 2.4 litri nu a suferit modificări (dar a fost eliminat din gama europeană a lui Hilux) şi livrează în continuare 150 CP şi 400 Nm. În schimb, offroader-ul poate fi echipat acum cu motorul de 2.8 litri, ce dezvoltă 204 CP şi 500 Nm. Voci apropiate companiei sugerează, însă, că pe anumite pieţe Fortuner va fi în continuare disponibil şi cu motoarele mai vechi, cele pe benzină de 2.7 şi V8-ul de 4.0 litri, dar şi unitatea turbodiesel de 3.0 litri.
0
2,999
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!