Unică în lume: această Niva decapotabilă a fost preparată de un atelier italian de caroserii

22 Iunie 2020, 17:44
Denis Godorozea
Poate arăta bine o Lada Niva sovietică? Probabil, dacă trece prin mâinile maeştrilor din cadrul unui atelier de caroserii italian. Este şi cazul maşinii de astăzi, o Lada Niva preparată de atelierul Giallo Exploit, absolut unică în lume, care dintr-un offroader cu 3 uşi a fost transformată într-un... landaulet!
Această Lada Niva a fost produsă în 1989 la uzina Automeccanica din Grecia. Ulterior maşina a fost transportată la atelierul Giallo Exploit din Italia, unde să fie personalizată pentru un client local. Lucrările întreprinse de maeştrii italieni au prevăzut eliminarea acoperişului metalic în înlocuirea acestuia cu unul textil, pliabil manual.
Noul plafon acoperea doar o parte a maşinii, de la posterior şi până la montanţii centrali, unde a fost instalată o bară de protecţie care să prevină traumatismele celor de la bord în caz de inversare. Deasupra şoferului şi pasagerului faţă a fost prevăzut, însă, o trapă mecanică. Printre alte modificări exterioare se enumeră inserţiile din plastic de pe aripi şi barele de protecţie faţă, ce includ şi faruri de iluminare adiţionale.
Nu cunoaştem culoarea iniţială anume a acestui exemplar, or maşina şi-a schimbat de mai multe ori proprietarii în Italia, iar în 2018 a ajuns în posesia unui showroom de maşini clasice, unde a beneficiat de deservirea tehnică de rigoare şi lucrări de reparaţie la nivelul sistemului de frânare şi suspensiei.
Totodată, showroom-ul a dispus revopsirea maşinii, care a căpătat nuanţa de galben 237 FIAT. Habitaclul tapisat cu piele a fost şi el renovat şi a beneficiat de elemente contrastante de culoare galbenă, care să se combine cu tapiseria neagră şi nuanţa caroseriei.
Modificări tehnice nu au fost aplicate nici de atelierul Giallo Exploit, dar nici de showroom, iar această Niva are în continuare un benzinar cu carburator de 1.6 litri, cu 76 CP şi cutie manuală cu 4 trepte. Ultima dată maşina a fost vândută anul trecut la licitaţia organizată de Bring a Trailer, pentru suma de 5,300 dolari, unui client din Europa. La momentul vânzării odometrul maşinii indica circa 75,000 kilometri parcurşi.
0
1,889
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!