(VIDEO) Are 8 roţi şi e imens! Avtoros Shaman 8x8

20 Iunie 2020, 19:28
Redacţia PiataAuto.md
Suntem aproape siguri că n-aţi auzit niciodată de acest monstru imens! Dar nebunia asta de offroader are 4 axe, 8 roţi uriaşe, tracţiune pe toate 8 roţi, 6.3 metri lungime, 2.95 metri înălţime şi cântăreşte tocmai 4.8 tone!
Şi nu, nu e un vehicul militar. A fost gândit pentru a fi un offroader desăvârşit pentru activităţi „recreaţionale”, ca să poată ajunge absolut oriunde ai vrea să-ţi desfăşori aceste activităţi, fie că e vorba de Sahara, fie că e Siberia. Anvelopele sunt gândite să ruleze la presiune joasă, iar la asemenea vehicule e firesc ca să le poţi ajusta presiunea automatizat.

Monstrul de aproape 5 tone e propulsat de un motor diesel de origine Iveco, de 3.0 litri, care dezvoltă doar... 176 CP. Acesta e cuplat la un sistem de tracţiune integrală şi o cutie manuală cu 6 trepte, dar raportând putera la greutate — vă daţi seama, Avrotos Shaman 8x8 nu putea fi foarte iute, nu? De fapt, viteza maximă a monstrului e de 70 km/h. Însă o poate atinge aproape pe orice teren, doar prin apă înaintând un pic mai încet. Monstru consumă pe măsură: cam vreo 25 litri la sută în regim mai moderat, dar în offroad pur va consuma cu siguranţă mai mult. Are, însă, şi rezervoare pe măsură, care totalizează 260 litri de diesel.
Şi-l poţi configura destul de personalizat pentru diverse scopuri — pescuit, vânătoare, etc. Îi puteţ adăuga şi câte un troliu în faţă şi altul în spate. El poate lua la bord până la 12 oameni, iar interiorul său pare destul de spartan, însă şi aici se pot configura opţiuni adiţionale: sistemul audio costă 867 euro, sistemul de încălzire autonomă costă 1,534 euro, covoraşele interioare costă 334 euro, tapiseria de piele — 2,267 euro, iar un safeu pentru puşcă ar costa 1,200 euro.

Ah, şi acum să vă zicem cât costă însăşi offroader-ul, de la cât începe preţul lui înainte de a-i adăuga opţionalele? Ei bine, când a apărut, vreo doi ani în urmă, pornea de la vreo 150 mii euro, dar astăzi valoarea i-a crescut şi porneşte de la peste 183,000 euro. Deci, cu tot cu opţionale ar fi vreo 200 mii, la care se mai adaugă şi taxe de import.
Şi acum, ultima întrebare înainte de a vă invita să vedeţi videoul de mai jos. Cui credeţi că i-a venit ideea de a construi un asemenea vehicul, din ce ţară provine Avtoros Shaman 8x8? Punem pariu că aţi ghicit deja! Da, din Rusia! Iar mai jos vedeţi şi un filmuleţ în care Avtoros e testat de cei de la Top Gear, acum ceva timp!
0
7,518
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!