(VIDEO) Când ai bani de VW Golf GTI şi modificări, dar nu şi de întreţinerea lui. Varianta germană, cu poliţie neiertătoare

29 Iunie 2020, 15:21
Redacţia PiataAuto.md
Ne plac tuturor maşinile puternice, ba chiar ne mai ademeneşte ideea să le mai şi modificăm un pic, pe unde se poate. Doar că există regulamente despre ceea ce se poate şi ce nu se poate, iar dacă în Moldova sau România uneori aceste regulamente sunt ambigue şi lasă loc de interpretări, atunci în Germania totul e cât se poate de strict: fie pui piese omologate pentru modelul tău, fie, dacă recurgi la modificări nestandarde, mergi ulterior la cei de la DEKRA cu maşina ta, care îţi vor face un soi de revizie tehnică amplă, pentru a-ţi emite un certificat de conformitate, asigurându-se că maşina ta respectă normele şi nu implică pericol pe drumurile publice.
Ei bine, şmecheraşi se găsesc peste tot, însă. E şi mai penibilă situaţia când o maşină puternică nimereşte pe mâinile unui om care se zgârceşte la mentenanţa ei tehnică. Săptămâna trecută văzusem situaţia unui Porsche din România, căruia îi săriseră anvelopele reşapate. Iar acum avem un caz cu Volkwagen GTI, în varianta germană, cu poliţie neiertătoare.

Poliţiştii germani l-au observat pe protagonistul cu GTI la o staţie de tren. Acesta a apăsat „cu efect” acceleraţia, de i-au ieşit scântei pe ţeava de eşapament! Frumos, impresionant, nu? Nu şi pentru cei din maşina inscripţionată POLIZEI din Germania, însă. Aceştia l-au oprit, apoi l-au condus direct la o staţie DEKRA la verificări. Şi a aici a început povestea şmecheraşului prins cu oca mică.
Anvelopele maşinii erau de iarnă, acum în luna iunie, şi erau roase până la cord. Frânele maşinii erau peste limita uzării. Sistemul de eşapament al maşinii era modificat, având catalizatorul tăiat — fix cum se practică în Moldova — doar că în Germania treaba asta e strict interzisă. Maşina mai avea modificări neautorizate la suspensie şi motor, aşa că poliţia germană n-ai mai stat mult la taclale cu şoferul şi i-a aplicat o amendă usturătoare de un pic mai puţin de 1,000 euro şi i-a suspendat talonul maşinii, până când maşina va fi adusă în conformitate cu standardele şi va fi certificată de DEKRA. Ah, da, şoferul mai e obligat să plătească şi inspecţia de acum de la DEKRA, cea care i-a demonstrat abaterile.
0
21,906
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!