(VIDEO) Cât de mare e diferenţa într-un accident: maşini moderne vs. maşini mai vechi?

25 Iunie 2020, 19:44
Redacţia PiataAuto.md
Adeseori ne plângem pe maşinile moderne c-au devenit prea scumpe, prea restrictive, prea cum vreţi voi. Şi spunem la fel de des că nu se mai fac maşini cum se făceau odată. Dar oare în acea situaţie critică pe care nu şi-o doreşte nimeni a unui accident grav, cât de mare ar fi diferenţa în protecţia oferită de un automobil modern, chiar şi cumpărat la mâna a doua, şi unul dintre cele mai de demult, din epoca celor „cum erau odată”?
De-a lungul anilor organizaţiile responsabile de standarde de securitate şi crash teste, precum Euro NCAP în Europa sau IIHS în SUA, au tot perfecţionat standardele minime de siguranţă, iar odată cu asta maşinile au evoluat enorm de mult la acest capitol. Iar aceste organizaţii, au creat câteva crash teste comparative dintre automobile moderne şi cele de demult, tocmai pentru ca evoluţia majoră să fie elocventă şi uşor de vizualizat.

Mai jos avem un video care adună câteva din asemenea teste, realizate în ultimii ani de aceste organizaţii — Euro NCAP, Global NCAP şi IIHS. Printre duelurile puse la bătaie frontală în video veţi găsi:
- Nissan Tsuru din 1992 va Nissan Versa din 2016
- Chevrolet Bel Air din 1959 vs. Chevrolet Malibu din 2009
- Rover 100 din 1997 vs Honda Jazz din 2015
- Ford Fiesta din 1998 vs. Ford Fiesta 2018
0
34,956
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!