(VIDEO) Ce se întâmplă când nimereşti cu o bijuterie clasică în accident? Mai are ea şanse la viaţă? Cazul unei Lada 2106 din Ungaria

11 Iunie 2020, 12:15
Ilie Toma
Cu toţii admirăm maşinile clasice, bine păstrate şi conduse cu drag de proprietarii lor. Dar şi aceste maşini împart aceleaşi drumuri şi au parte de aceleaşi riscuri. Şi ce se întâmplă când o asemenea bijuterie clasică ajunge să fie accidentată? Mai are ea şanse la viaţă? Un caz curios, produs cu o Lada 2106 „de export” din Ungaria, şi relatat în video-ul de mai jos, ne dă un răspuns afirmativ!
Zicem „de export”, pentru că în acei ani prin URSS bântuiau legende întemeiate că maşinile produse pentru export erau asamblate mai calitativ şi minuţios, aşa că cine apuca să pună mâna pe un asemenea exemplar, se putea lăuda la tot raionul de unicitatea maşinii sale.
Ei bine, dar să revenim la cazul din Ungaria. Această Lada 2106 e fabricată în 1985, are sub capotă un motor de 1.5 litri şi a fost păstrată în condiţie excelentă de primul şi unicul său proprietar, un bătrân care are în prezent 91 de ani. În luna ianuarie a acestui an, el staţiona în vehiculul său, când un Fiat l-a tamponat puternic din spate. Nimeni n-a fost rănit, dar ambele maşini au fost avariate puternic.
După Fiat nu plângea nimeni, dar iată posteriorul puternic afectat al clasicei Lada 2106 i-a mâhnit atât pe martorii accidentului, cât şi pe proprietar şi familia sa. Toţi erau convinşi că, cel mai probabil, bijuteria clasică nu va mai putea fi reparată şi readusă la condiţia impecabilă în care fusese.
Proprietarul Ladei nu putea accepta ca soarta maşinii sale să se încheie atât de trist, aşa că le-a scris o scrisoare celor de la compania de asigurări a vinovatului din accident, de la care trebuia să primească despăgubiri. Aceştia i-au zis că ar putea fi de acord să plătească o restaurare ca la carte, dar au nevoie de o estimare de preţ.
Într-un final, reparaţia i-a fost acceptată şi de ea s-a ocupat o companie din oraşul Dezmet din Ungaria, specializată în restaurări de maşini clasice. Aceştia au documentat întreg procesul, ca să-i păstreze istoria maşinii transparentă, iar toate piesele care au fost înlocuite sunt originale. Maşina a fost ulterior revopsită în întregime. Întreaga reparaţie a durat un pic mai mult de 4 luni, până când Lada i-a putut fi întoarsă proprietarului într-o stare din nou excelentă.
Doar că starea de sănătate a bătrânului s-a înrăutăţit în ultimele 4 luni, iar el a decis că nu va mai conduce. Decât o singură ultimă dată, ca ultima memorie la volan să-i rămână nu din ziua accidentului, ci din ziua când şi-a condus din nou îndrăgita Lada readusă la viaţă. Aşa că el şi întreaga familie şi-au planificat o ultimă călătorie cu bătrânul la volan. De fapt, în oraş, va conduce fiul lui, iar în afară va urca bătrânul. După asta, maşina va rămâne oricum în familie. E prea iubită ca să se despartă de ea.
Cum şi-a păstrat proprietarul Lada într-o stare atât de bună vreme de 35 de ani? De fiecare dată, înainte de a o pune în garaj, o curăţa cu o perie specială. Iar dacă afară ploua, el prefera să iasă mai degrabă cu bicicleta sau cu transportul public. Interiorul a fost menţinut întotdeauna curat, iar scaunele au avut pe ele o piele de oaie, cumpărată la o piaţă din fosta Iugoslavie, care să le protejeze de erodare.
Vedeţi mai jos şi video-ul acestei istorioare. Atenţie: video-ul are SUBTITRE în engleză, pe care le puteţi activa în player.
0
3,203
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!