(VIDEO) Cel mai bizar videoblog motorizat vine din Rusia. Evident!

18 Iunie 2020, 19:28
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ar fi să vă imaginaţi cum ar arăta cel mai bizar blog video, care ar implica şi ceva vehicule, la ce v-aţi gândi? Hai, încercaţi!
Suntem 99.99% siguri că nu vă putea veni în minte ideea unui blog de asemenea factură precum cel pe care vi-l aducem azi în vizor. Imaginaţi-vă cât de uriaşă e Rusia. Nu, nu vă gândiţi doar la Moscova şi alte câteva oraşe mari. Gândiţi-vă la acele localităţi aflate la mii de kilometri depărtare de capitale, prin Siberia, unde viaţa decurge într-un cu totul alt ritm, iar căile de legătură sunt aşa, mai mult convenţionale, compatibile doar cu vehiculele la fel de dure ca gerul de iarnă din Yakutiya.
Păi iată, imaginaţi-vă că un om care trăieşte într-un asemenea sat îndepărtat. Ce ar avea el de spus sau de arătat dacă ar vrea să-şi facă un blog video? Pentru unii poate părea paradoxal, dar se pare că omul are mai multe de spus şi de arătat decât un băieţel de bani-gata care merge cu piciorul pe geam noaptea prin oraş şi se filmează pe Instagram. Şi să vedeţi că blogul acestui om chiar are succes!
Autorului îi spune Serghei Savelkin, şi canalul său de YouTube îi poartă numele. Serghei e un soi de tractorist, şofer de vehicule grele şi totodată mecanic — că aşa e în regiunile astea îndepărtate, eşti nevoit să ştii de toate. Ei bine şi toată povestea blogului său a început acum vreo 5 ani, când Serghei pur şi simplu îşi filma unele părţi din munca sa zilnică, vorbind despre tehnica pe care o mânuieşte. Ba chiar primul video a fost de la volanul unui imens tractor Kirovets K-700A. Eh, ia spuneţi, aţi mai văzut bloggeri tractorişti care se filmează în timp ce conduc un ditamai Kirovets?
Şi credeţi-ne, nu-l luăm la zeflemea deloc pe acest om. Serghei Savelkin a perseverat, şi-a perfecţionat tehnica de filmare şi montare, ba chiar în prezent filmează şi cu drona, şi a crescut în popularitate fiind mai autentic decât mulţi alţi pretinşi bloggeri. Primele lui videouri nu erau tocmai super populare. Dar astăzi adună uşor sute de mii de vizualizări pe video, unele chiar apropiindu-se sau depăşind cifra de 1 milion de vizualizări!
Omul a arătat în videourile lui sarcinile adevărate pe care le are de îndeplinit acolo, în satul lui din Rusia — curăţare de zăpezi siberiene, înaintare pe drumuri de noroi prin care nici un offroader nu prea are şanse, scoatere din noroi a unor Kamazuri care-şi încercau norocul... Într-un cuvânt, viaţa Rusiei îndepărtate aşa cum e ea, fără înfrumuseţări, autentică şi sinceră, şi un om care urcă în fiecare dimineaţă în tractorul său şi face ceea ce are de făcut. Iar când canalul lui a ajuns la 100 mii de abonaţi, în februarie 2020, omul a urcat în tractorul său Kitovets şi a ieşit pe un câmp siberian, „scriind” cu lopata în zăpadă „NAS 100000” („Suntem 100000”, n.r.)!
Pentru noi, Serghei Savelkin e un erou al comunităţii şi al profesiei sale. Pentru că vorbeşte sincer şi cu mândrie despre ceea ce face. Pentru că arată unei lumi întregi viaţa aşa cum este. Pentru că arată unei lumi întregi că şi asemenea meserii — cumva uitate şi nepopulare în trendurile moderne a ceea ce e la modă să fii — sunt necesare şi pot fi tratate cu demnitate. Pentru că nu, nu e mai cool să fii un fashion blogger, un travel blogger, sau un influencer care-şi vinde stories-urile pe Instagram cu 100 euro ca să dea tag nu ştiu cui şi să toarne baliverne despre cât de tare i-a plăcut cel care l-a plătit. Pentru că dacă mai mulţi asemenea oameni, din provincie, din locuri ferite de obicei de atenţia publicului, ar lua exemplul lui Serghei şi ar arăta lumii întregi viaţa cu adevărata ei faţă, poate mai mulţi oameni le-ar respecta munca şi viaţa şi am avea cu totul altfel de „influenceri” pe scara de valori a societăţilor noastre.
Mai jos inserăm şi câteva videouri de pe blogul lui Serghei, dar, dacă vreţi să exploraţi mai mult, mergeţi pe pagina canalului lui.
0
3,419
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!