(VIDEO) Claxonări şi traversări la roşu pe str. Calea Orheiului, la o zi după scoaterea săgeţii verzi

5 Iunie 2020, 16:29
Redacţia PiataAuto.md
Ieri INSP a anunţat că a scos săgeata verde de la semaforul de la intersecţia străzii Ceucari şi Calea Orheiului, care permitea deplasarea înainte la culoarea roşie, după oprire şi cedarea trecerii pietonilor, din motiv că foarte mulţi şoferi continuau să meargă în viteză înainte, iar pietonii erau supuşi riscului chiar şi la culoarea verde pentru ei.
Puterea obişnuinţei în trafic e mare, însă. Mulţi dintre noi adeseori cădem pradă acestor obişnuinţe din trafic, mai ales când mergem în fiecare zi pe aceeaşi stradă. Astăzi avem un video de la faţa locului, iar el ne ilustrează perfect această inerţie. Săgeata verde a dispărut, deci toţi şoferii trebuie să staţioneze la culoarea roşie şi să stea pe loc până la aprinderea culorii verzi. Însă, în realitate, foarte mulţi şoferi continuă să traverseze intersecţia la culoarea roşie, ceea ce, în condiţiile actuale, reprezintă deja o încălcare.

Sunt şi şoferi care staţionează, însă. Adeseori trâmbiţă claxoane de la cei din spatele coloanelor, care vor să-i determine pe cei din faţă să traverseze intersecţia. Unii şoferi se iau de val, alţii staţionează în ciuda claxoanelor.

Dacă aflaţi abia acum de schimbarea din această intersecţie, vă îndemnăm să luaţi aminte şi opriţi la roşu la următoare trecere pe aici. De ce — nici nu trebuie să mai explicăm, e evident. Iar pe deasupra, în zilele de week-end pe aici stau aproape întotdeauna echipaje de poliţie, aşa că foarte mulţi şoferi s-ar putea pomeni amendaţi sau chiar cu permisul suspendat în zilele următoare!
1
4,645
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!