(VIDEO) Cu maşina în Afganistan. O experienţă incredibilă a unor turişti!

26 Iunie 2020, 21:29
Ilie Toma
Multora dintre noi ne pare fantastic să călătorim ceva mai departe cu maşina. Până în Austria, poate, până în frumoşii Alpi? Sau până în Italia? Sau chiar mai departe, până în Portugalia sau dimpotrivă, la nord, spre Suedia sau Norvegia? Sună intrigant, dar toate aceste destinaţii sunt locuri ce te alintă ca turist, oferindu-ţi totul pe tavă, de la infrastructură până la sute de mii de hotele de care vrei, aplicaţii de rezervări, aplicaţii de fine dining local şi tot ce-ţi mai poţi dori de la o experienţă modernă de călătorie.
Dar planeta noastră e mult mai vastă de atât. Şi chiar şi înainte de pandemie, existau nenumărate destinaţii în care geografia e cel puţin la fel de magnifică, dar în care să călătoreşti nu e nici pe departe la fel de uşor! Şi când vă gândiţi la toate ţările din Asia care sfârşesc în „stan”, cu siguranţă nu vă prea vine imediat cheful de a le vedea drept destinaţii turistice, nu?

Dar există şi oameni care savurează aceste provocări şi dificultăţi de a călători în asemenea destinaţii. Ce ziceţi de Afganistan, în care să ajungi cu maşina, pornit din Franţa? Să traversezi ţara asta cu un automobil, să admiri relieful ei şi să comunici cu oamenii ei. Pentru că dincolo de provocările istorice uriaşe pe care le-a avut, dincolo de etichetele politice şi riscurile de securitate încă prezente, Afganistan e o ţară extraordinar de frumoasă din punct de vedere geografic! Şi dacă aveţi răbdare să urmăriţi aceste filme, veţi vedea de câtă ospitalitate umană simplă au avut ei parte!
Iar asta înseamnă că, în ciuda provocărilor enorme, uneori pe muchie de cuţit, aventurierii din videoul de mai jos, au avut ce să ne relateze în filmuleţul lor ca să ne ţină captivaţi! Ah, da, cu ce maşină călătoresc ei prin asemenea destinţii? Cu un Land Rover Defender vechi, pick-up, cel creat pentru a rezista exact în asemenea condiţii.

Nu vă mai ţinem mult de formă. Vă invităm să vedeţi cele 2 episoade ale aventurii lor cu maşina în Afganistan, iar dacă v-au plăcut, exploraţi-le canalul de YouTube, veţi găsi multe chestii la fel de gustoase pe acolo!
0
4,449
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!