(VIDEO) Cum se conduce un tanc sovietic T34 şi ce comenzi are la interior?

10 Iunie 2020, 20:55
Redacţia PiataAuto.md
V-aţi întrebat vreodată cum se conduce un tanc din cele clasice, ce instrumente de comandă are, ce motor îl pune în mişcare? Ei bine, unul din cei mai renumiţi youtuberi din Rusia s-a pus pe treabă şi a găsit un clasic T34, încercând a-l conduce.
Pentru cei mai puţini iniţiaţi, T34 e cel mai renumit tanc al sovieticilor, care i-a ajutat, practic, pe ei şi pe aliaţii lor să învingă războiul al doilea mondial. În acei ani, se produceau peste 2,000 de tancuri lunar. Iar după răboi, acest model a continuat să slujească armata, atât din URSS, cât şi din aproape 40 de alte ţări. Ba chiar şi în prezent mai există ţări care-l mai menţin activ în unele divizii.

Ei bine, el era motorizat de un imens motor diesel cu arhitectură V12, care avea — atenţie — 38.8 litri capacitate cilindrică! Pentru a fi mai uşor, dar şi pentru a economisi oţelul, blocul lui era produs din aluminiu, în acei ani. Pe T34 motorul dezvolta 500 CP, însă, deoarece întregul tanc cântărea peste 26 de tone, iar mişcarea se făcea, totuşi, cu şenile metalice, viteza maximă nu era foarte mare — de 53 km/h.
Ei bine, şi acum revenim la întrebarea principală — dacă v-aţi imaginat vreodată cum se conduce un asemenea tanc? Volan, pedale, leviere — ce credeţi că se găseşte înăuntru? Cum se porneşte, elementar, un tanc? Pui cheia în contact şi gata? Sau ca în jocurile video, apeşi o tastă şi ai pornit? Ba bine că nu! Lucrurile sunt mult mai curioase! Iar în video de mai jos veţi vedea cum se vede un tanc din interior şi cum se conduce. Ba chiar şi cum trage!
0
48,235
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!