(VIDEO) Intersecţie cu semnalizare greşită în Chişinău. Risc continuu de accidente

18 Iunie 2020, 13:05
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii care circulă deja de mult timp prin Chişinău vor recunoaşte situaţia tipică a unor intersecţii fără indicatoare normale de prioritate. De câte ori v-aţi pomenit că circulaţi pe un drum, nu sunteţi siguri că aveţi prioritate pentru că nu e nici un indicator, iar apoi aruncaţi o privire la drumul cu care vă intersectaţi şi vedeţi partea verso a triunghiului cu colţul în jos şi astfel trageţi concluzia „ah, acela trebuie să cedeze”.
Dar în Chişinău există intersecţii cu prioritizare şi mai complexă care sunt semnalizate greşit, astfel încât nu din toate direcţiile de apropriere în intersecţie situaţia cu prioritatea se percepe la fel. Şi ce se întâmplă atunci când fiecare crede diferit? Corect, se creează risc sporit şi constant de accidente rutiere.
Noi am fost anunţaţi despre o astfel de intersecţie problematică şi am mers la faţa locului să vedem care e situaţia. E vorba de intersecţia străzilor Grigore Ureche şi Sf. Gheorghe, or, în termeni mai populari — strada de lângă consulatul României de pe str. Ismail. Situaţia e destul de încâlcită pe aici şi da, intersecţia e semnalizată incomplet şi, deci, greşit.
Complexitatea vine din faptul că drumul cu prioritate nu e unul în linie dreaptă, din cele ce se intersetează aici, ci curbura formată din str. Grigore Ureche şi virarea la stânga pe Sf. Gheorghe. Dinspre Grigore Ureche, până la această intersecţie, se circulă în sens unic spre ea, mai departe însă, strada e cu două sensuri. Str. Sf. Gheorge e cu sens unic pe întreaga ei lungime.
Situaţia curentă: cum e semnalizată intersecţia, deşi drumul cu prioritate e în direcţia curbei spre stâga

Dificultatea apare din faptul că cei care se apropie de intersecţie de pe străzile secundare nu sunt informaţi care e drumul principal, ci doar despre faptul că ei trebuie să acorde prioritate. Astfel, care care vin pe Grigore Ureche dinspre Alecscandri şi vor să vireze la dreapta în direcţia Ştefan cel Mare, pot crede că sunt pe acelaşi nivel de prioritate cu cei din faţa lor, iar când fac dreapta au ei prioritate, nu cei din faţă. De aici apar şi situaţiile de accident, maşinile întâlnindu-se în intersecţie şi claxonându-se reciproc, când de fapt de vină nu sunt şoferii, ci semnalizarea proastă a intersecţiei.
Cum ar trebui semnalizată, de fapt, intersecţia

Cât am filmat noi situaţia, am văzut nenumărate asemenea exemple. Pe puteţi vedea şi voi în videoul de mai jos. Sperăm ca autorităţile locale să se sesizeze şi să completeze această intersecţie cu indicatoarele necesare, dar şi multe altele ca ea din Chişinău.
0
4,448
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!