(VIDEO) Moldoveanul care a ajuns pe Petrolicious. Restaurează şi colecţionează motociclete clasice

15 Iunie 2020, 19:22
Ilie Toma
Oamenii minunaţi cu pasiuni care inspiră la admiraţie, trăiesc printre noi, lângă noi! Iar vestea despre ei şi pasiunile lor merită să se ducă hăt departe, pe tot mapamondul!
Dan Untură este cu siguranţă cel mai pasionat colecţionar de motociclete din Republica Moldova. Are o predilecţie aparte pentru motocicletele clasice, cu ataş, provenite de pe teritoriul fostei URSS, dar le preţuieşte şi iubeşte şi pe cele venite din cu totul alte părţi ale lumii. De obicei le găseşte într-o stare lamentabilă, demult uitate prin garajele urmaşilor celor cărora le-au aparţinut, de fapt, aceste motociclete. Le cumpără cu bani rezonabili, dar de aici încolo începe adevărata muncă sisifică de restaurare minuţioasă a lor. Iar Dan e cel care pune accentul pe munca bine făcută, cu piese originale sau meşterite manual în atelierul lui. Nu vei vedea soluţii de kitsch niciodată pe motocicletele care au trecut prin mâna lui.
Are, aşa cum spuneam, zeci de motociclete clasice în colecţia sa, care sunt deja restaurate, iar altele câteva sunt în proces de restaurare. Printre ele se numără mai multe Ural-uri cu ataş, dar şi exemplare rare produse în ţările occidentale în timpurile de demult. Şi motocicletele lui Dan trăiesc o poveste superb de frumoasă, care a ajuns şi pe renumitul site de pasiune pentru vehicule clasice Petrolicious.
Despre Dan Untură noi am mai vorbit, iar cititorii noştri fideli ştiu, probabil, că el e adeseori şi un camarad de-al nostru în expediţii motorizate. Dar ne-am gândit să publicăm acest material anume astăzi din două motive. În primul rând pentru că anume azi comunitatea celor pasionaţi de motociclete îş sărbătoreşte ziua internaţională. Şi în al doilea rând, pentru că voi, comunitatea celor care vizitaţi PiataAuto.md aţi crescut în număr record şi continuaţi să creşteţi foarte mult, aşa că ne-am gândit că pasiunea asta frumoasă, povestea asta superbă a moldoveanului care a ajuns pe Petrolicious, merită văzută şi distribuită mai departe, pentru că avem ce admira!
1
11,956
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!