(VIDEO) Nebunie curată: ce poate face o Volga GAZ-24 atunci când primeşte un V8 de 300 CP sub capotă!

16 Iunie 2020, 23:54
Redacţia PiataAuto.md
Un video cum doar în Rusia se putea întâmpla. Această Volga GAZ-24 a fost mândria sovieticilor două decenii la rând. Ba chiar şi după sfârşitul producţiei a fost şi mai e iubită în zona răsăriteană.
În acei ani, cel mai răspândit motor pe care-l primea limuzina cu tracţiune spate era unul de 2.4 litri, care livra 95 CP din cei 4 cilindri în linie ai săi. Exista şi o versiune mai slabă, de doar 85 CP cu aceeaşi cilindree. Dar pentru cei aleşi, care aveau acces la secretele statului şi la câte o Volga neagră, exista şi un motor V8 de top, de 5.5 litri volum, care împuşca 195 CP, la un cuplu imens pentru acele vremuri, de 412 Nm!

Probabil anume asta i-a inspirat pe eroii din videoul de mai jos să monteze un V8 modern, de 300 CP sub capota acestei Volga. De fapt maşina a fost pregătită pentru un pasionat, care le-a spus meşterilor ce-şi doreşte şi a văzut doar rezultatul final.
Ce modificări a primit Volga? Un nou sistem de eşapament cu valvă dirijată electronic, pentru a putea fi sonor când se doreşte şi silenţios în condiţii normale. Modificările estetice s-au păstrat foarte aproape de original, chiar şi pielea de pe scaune e din acelaşi material care stătea iniţial pe acest model. Pe cadranele de bord a apărut un indicator care arată poziţia levierului transmisiei, din cele care stăteau în varianta originală pe asemenea Volgi cu cutii automate, întrucât maşina are o cutie automată acum. Până şi radioul e original! Suspensia faţă a fost un pic modificată, însă cea din spate a rămas la fel, ca şi coloana de direcţie destul de flască. Doar anvelopele un pic mai late pot da o sugestie despre adevăratul caracter al maşinii!
Dar, fireşte, cea mai gustoasă modificare e sub capotă. Noul motor V8 de 300 CP e cel care face din această maşină un lup în blană de oaie. Fără sisteme electronice care să-l ţină în frâu el îşi descătuşează instantaneu puterea către puntea spate, iar astfel drift-urile şi burnout-urile sunt la ordinea zilei! Dar ajunge să vă mai povestim despre ea, priviţi videoul de mai jos şi veţi vedea atât cum a fost pregătită, cât şi senzaţiile pe care le creează pe străzi!
1
5,942
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!