(VIDEO) Premieră: Bentley Bentayga facelift. Şi bogaţii îmbătrânesc

30 Iunie 2020, 19:56
Ilie Toma
Deşi e unul din cele mai luxoase SUV-uri din lume, şi deşi în liga celor de la Bentley viaţa modelelor e de obicei mai lungă, Bentayga se pare că îmbătrânise moral. Cel puţin aşa au considerat creatorii lui, care au decis să-i aplice acum un facelift.
Dar trebuie să recunoaştem că de această dată operaţia plastică i-a priit acestui aristocrat, aşa că Bentayga are acum un nou design al părţilor frontală şi posterioară, mai aliniat ultimelor modele, precum Continental GT şi Flying Spur.
La interior Bentayga şi-a reconfigurat niţel bancheta spate, aşa că oferă cu până la 10 cm mai mult spaţiu, în funcţie de versiune. Pe lângă asta, modelul a primit un nou sistem multimedia, cu display de 10.9 ţoli şi cu Apple CarPlay şi Android Auto. Mmm... A ajuns şi aici Apple CarPlay, ba chiar în versiunea lui wireless, oferit acum, pentru prima dată pe acest model, nu opţional, ci standard. Scuzaţi-ne ironia, noi admirăm acest model şi ingineria lui, dar să te lauzi acum pe o maşină de 200 mii euro că oferi pentru prima dată standard Apple CarPlay — asta e un pic derizoriu...
Iniţial, noul Bentayga va fi oferit doar cu motorizare V8 biturbo de 550 CP şi 770 Nm, iar ulterior vor urma alte două versiuni — una plug-in hybrid şi alta W12.
Fireşte, dincolo de ironia politicii de dotări, Bentley Bentayga e o maşină fantastică şi-şi va alinta în continuare ocupanţii la bord. Sistemul audio, apropo, vine în continuare de la unul din cei mai geniali creatori moderne de asemenea sisteme — Naim — cunoscut doar celor puţini şi foarte avansaţi în ale stereofoniei. Şi unele cifre continuă să fie oferite în beşug, acolo unde nici nu te aştepţi — fiecare far LED are 82 de elemente de iluminare, adică celule matriciale, fiecare ştergător de parbriz are 22 de duze încălzite, iar dacă am întreba cât va costa înlocuirea unui asemenea ştergător, cu siguranţă vom afla o altă cifră în exces.
Din categoria asta e şi viteza maximă a SUV-ului V8 — 290 km/h, pe un ditamai mastodontul. Însă, până la prima sută noul Bentley Bentayga va avea nevoie de doar 4.5 secunde.
0
3,346
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!