(VIDEO) Un proiect nebun: Zaporojeţ cu inimă de Porsche, capabil să depăşească un Ferrari!

27 Iunie 2020, 14:53
Ilie Toma
Un nou proiect nebun de transformare a unei maşini vine de la răsărit. Cineva şi-a zis c-ar putea crea un Zaporojeţ super performant, cu vreo 500 CP la activ, care să poate lăsa în urmă până şi modelele Ferrari, dacă ne mai gândim şi la raportul dintre greutate şi putere.
Probabil vă gândiţi că autorii proiectului nebun au recurs la amplasarea unui motor de Porsche în ZAZ, nu? Până la urmă, există ceva în comun la bază — ambele maşini au motoarele montate în partea posterioară, iar unele arhive sovietice sugerează că motor V4 de pe ZAZ a fost inspirat tot dintr-un proiect de Beetle de-al lui Ferdinand Posche...

Problema e că ZAZ-ul nu avea cum să ţină 500 CP. N-are nici măruntaiele necesare să facă faţă acestei puteri, nici suspensia — mai pe scurt, rezultatul ar fi fost oarecum inutil. Aşa că autorii au decis să ia un Porsche Boxster şi să-l deposedeze de caroseria originală, lăsând neatinsă toată structura originală şi înteg habitaclul. Iar caroseria de Zaporojeţ s-o taie şi s-o lărgească, aşa încât să o poată „îmbrăca” peste structura de Boxster. Iar în rezultat să aibă în esenţă un Boxster cu haine de Zaporojeţ, nu un Zaporojeţ cu inimă de Porsche.

Proiectul modificărilor durează deja de ceva luni şi avansează încrezut înainte. Redăm mai jos câteva din filmuleţele publicate de autori, iar când va fi gata ZAZ-ul, vom reveni cu un update. Voi ce ziceţi de idee?
0
14,979
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!