Viitorul transportului public urban e aici: Mercedes-Benz lansează electrobuzul articulat eCitaro G

19 Iunie 2020, 08:39
Denis Godorozea
Mercedes-Benz suplineşte oferta în gama transportului comercial electric cu noul eCitaro G, autobuzul articulat cu propulsie 100% electric, ce vine să uimească cu capacitatea record a bateriei şi locuri suficiente pentru 146 pasageri al bord. Premiera este cu atât mai importantă pentru întreaga industrie auto, or eCitaro G ar fi primul model electric de serie, care să fie echipat cu baterii de generaţie nouă de tip solid-state.
Primele unităţi de serie vor utiliza baterii clasice de tip Li-ion, însă până la finalul acestui an germanii planifică să lanseze o actualizare majoră la acest capitol, urmând ca autobuzele electrice să obţină baterii cu o capacitate simţitor mai mare, ceea ce va rezulta într-un surplus considerabil de autonomie. Astfel, iniţial eCitaro G va avea baterii de 292 kWh, iar până la finalul acestui an capacitatea bateriilor va fi mărită până la 396 kWh.
Opţional, însă, vor fi disponibile bateriile de generaţie nouă, de tip solid-state. Printre principalele avantaje ale acestora se enumeră capacitatea mai mare de stocare în raport cu dimensiunile fizice ale bateriei, comparativ cu bateriile clasice, dar şi o durată de exploatare mai mare. În această ipostază eCitaro G va oferi o capacitate de până la 441 kWh.
În funcţie de versiune, Mercedes-Benz eCitaro G poate transporta până la 146 persoane, ceea ce-l face atractiv pentru oraşele mari, cu un flux mare de călători. Astfel, autobuzul articulat electric a reuşit să acumuleze cel puţin 60 comenzi preliminare confirmate încă până la lansarea oficială. Livrările vor demara până la sfârşitul acestui an.
Planurile Mercedes-Benz pentru electrificarea gamei de modele comerciale nu se limitează aici, or până în 2022 germanii promit să lanseze autobuze cu pile de hidrogen, ce vor veni să extindă autonomia lor cu sute de kilometri.
0
2,942
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!