Volga neagră din vremea KGB-ului! O bijuterie superb conservată, scoasă la vânzare în Chişinău!

24 Iunie 2020, 14:44
Ilie Toma
Acum câteva zile, când vă arătam un superb VAZ 2103 conservat în Chişinău şi vă spuneam povestea lui, menţioasem că acel căpitan de navă care a fost primul proprietar a mai deţinut câteva bijuterii în garaj. Ei bine, iată încă una din colecţia aceluiaşi om — o Volga GAZ 24 neagră din vremurile KGB-ului, într-atât de bine conservată în starea ei originală, încât nici n-a avut nevoie de restaurare!
Maşina e fabricată şi cumpărată în anul 1989, anul în care KGB-ul încă era activ, iar cei care au trăit prin aceste regiuni ale lumii ştiu că privilegiul de a deţine o Volga neagră era rezervat doar celor favozaţi, fie agenţi KGB, fie oameni din partid, fie oameni prieteni cu partidul, cărora li se permitea acest lux.
Partea cea mai fascinantă e starea ei absolut impecabilă, în condiţie orginală, într-atât de impecabilă, încât n-a avut nevoie de restaurare pentru a arăta în acest fel. Vopseaua e cea originală din uzină, iar coroziunea încă n-a vizitat maşina asta. Proprietarul ei o iubea la fel de mult ca pe vasul său, al cărui căpitan era, aşa că avea o regulă — să o exploateze doar pe vreme frumoasă, în rest păstrând-o în garaj uscat.
Sub capotă e renumitul motor de 2.4 litri, care dezvoltă 95 CP. Condiţia lui e la fel de impecabilă ca şi aspectul maşinii, una de bijuterie excelent conservată, care e gata chiar azi să pornească la un drum lung şi savuros!
Maşina a adunat pe bord 61 mii km originali, deci se poate spune că a fost exploatată foarte dozat, astfel încât şi-a păstrat tinereţea autentică!
Şi interiorul e la fel de intact păstrat! Toate inserţiile sunt originale, la fel ca şi tapiseria. De fapt, vânzătorul ne mărturiseşte că maşina a fost exploatată de căpitan cu nişte huse adiţionale pe scaune, roşii, puse peste aceste huse din uzină. Aşa se făcea adeseori în acele vremuri. Şi ştiţi ce se mai practica? Draperii pe aceste Volga! Da, draperii din cele de material textil, care se închideau şi dădeaua atmosfera aia de umbră caldă la interior. Anume aşa a exploatat căpitanul nostru de navă această Volga şi vânzătorul ne promite că, dacă viitorul cumpărător va dori, i le va dona cu tot cu husele roşii.
Acum sincer şi cu mâna pe inimă, Volgile, ca fel ca şi multe alte maşini sovietice, aveau defecte de concepere şi fabricare, care s-au păstrat şi pe această maşină. De exemplu pragurile uşilor realizate dintr-un material destul de ieftin, întărite cu nişte bolturi care nu erau inoxidabile. Dar până şi aceste elemente s-au păstrat şi ele fac parte din povestea originală şi neatinsă a acestei maşini!
Şi ştiţi, la fel de cu mâna pe inimă, valoarea de colecţie a acestei maşini intacte, conservate şi nerestaurate, e chiar mai mare decât a uneia restaurate! Pentru că aici ai povestea aia primară, în forma ei autentică, ce poate fi păstrată, gustată şi dusă mai departe! Iar noi am văzut-o pe viu, am urcat în habitaclul ei, i-am „gustat” din aerul istoric de la bord şi putem confirma, e o adevărată capsulă a timpului!
Cât costă? Derizoriu de puţin, la condiţia şi valoarea maşinii! Doar 4,900 euro! Şi Volga asta KGB-istă e gata să plece oriunde la export sau să rămână pe loc, dar condiţia de vânzare e una singură: să o cumpere cineva care o va înţelege cu adevărat şi o va exploata el/ea, fără intermedieri şi revânzări!
3
7,125
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!