Votat în prima lectură: participanţii la cursele ilegale vor fi cercetaţi penal

18 Iunie 2020, 16:19
Denis Godorozea
Un proiect de lege cu referire la cursele ilegale a fost votat astăzi în prima lectură în Parlamentul Republicii Moldova. Conform proiectului, Codul penal ar urma să fie completat cu un articol nou, care să reglementeze şi să stabilească sancţiunile pentru şoferii care participă la cursele ilegale. Ce sancţiuni riscă şoferii care riscă să se aventureze în curse pe drumurile publice?
Noul articol stabileşte sancţiuni atât pentru organizatori, cât şi participanţii la cursele ilegale. Astfel, şoferii care participă la activităţile ilegale cu automobile riscă să se aleagă cu o amendă de până la 32,500 lei, sau cu muncă neremunerată în favoarea societăţii de la 180 până la 240 ore. Totodată şoferul riscă să rămână fără un permis de conducere pe un termen de până la 2 ani.

Sancţiunile prevăzute pentru organizatorii unor astfel de evenimente ilegale riscă să suporte sancţiuni mai aspre — aceştia vor putea fi amendaţi cu cel mult 75,000 lei sau să fie supuşi muncii neremunerate pe un termen de la 180 până la 240 ore. Totodată, aceştia mai riscă să ajungă după gratii pe un termen de până la 2 ani.

Proiectul de lege a fost iniţial în Parlament ca urmare a accidentelor grave ce s-au produs pe drumurile publice din ţara noastră în ultima perioadă. Totodată, forţele de ordine şi martorii oculari au raportat diverse încălcări în trafic, comise de participanţii la cursele ilegale.

Ce părere aveţi despre aceste sancţiuni? Sunt suficient de dure pentru a elimina definitiv fenomenul de curse ilegale, sau autorităţile ar trebui să identifice şi alte metode de a combate aceste ilegalităţi? Scrieţi părerea în comentarii!
0
1,194
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!