Accident cumplit pe Transfăgărăşan. Şoferul, care nu purta centura, a decedat

20 Iulie 2020, 10:56
Redacţia PiataAuto.md
Un accident cumplit s-a produs în week-end-ul care tocmai s-a încheiat pe Transfăgărăşan, în zona serpentinelor din apropierea cabanei Capra.
Trei bărbaţi circulau la bordul unui automobil, în momentul în care au derapat în afara carosabilului şi automobilul a luat calea prăpastiilor abrupte din regiune. Iniţial acesta a căzut circa 12 metri până la următorul „etaj” al serpentinelor, după care a continuat traictoria haotică pentru alţi aproximativ 400 metri.

Şoferul maşinii nu purta centura de siguranţă şi a fost proiectat afară prin parbriz, murind pe loc. Un echipaj SMURD a încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Ceilalţi doi bărbaţi de la bord, în vârstă de 29 ani şi 19 ani, au scăpat cu mai multe fracturi şi leziuni, unul din ei necesitând chiar descarcerarea, însă starea lor pare a fi stabilă.

E curios şi ciudat faptul că doar un singur airbag al maşinii s-a deschis, cel de pe partea dreaptă, de tip cortină. Deschiderea acestui airbag şi scenariul accidentului ne certifică faptul că toate celelalte ar fi trebuit să deschidă, întrucât maşina a identificat corect necesitatea declanşării lor. Însă faptul că celelalte nu s-au deschis ne spune aproape cu siguranţă că ele lipseau, în urma unei reparaţii iresponsabile. Judecând după faptul că nici şoferul nu purta centura de siguranţă, e foarte posibil că acesta ştia de starea în care se afla maşina sa.
Din păcate, cele mai crunte lecţii sunt cele din viaţa reală. Şi tot din păcate, lecţiile crunte vin la pachet cu pierderi de vieţi omeneşti.
0
19,041
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!