Acest moldovean şi-a făcut o afacere din pasiunea sa pentru VW-urile clasice

25 Iulie 2020, 09:44
Ilie Toma
Există maşini care sunt capabile să-ţi aducă doar emoţii plăcute, fie că le priveşti, fie că ajungi să le conduci. Nu ştiu ele ce înseamnă agresivitate, conflict. Doar pace, dragoste, libertate şi muzică bună.
Vlad crede asta despre cele două modele din colecţia sa, de care e absolut îndrăgostit de ani buni: VW Transporter T2 şi Beetle. Le-a îndrăgit demult şi în capul său încă de atunci s-a născut ideea de a le avea pe ambele, iar în versiunea ideală să aibă chiar şi o triadă căreia să i se alăture şi o Vespa.
Transpunerea visului său în realitate a început în anul 2013 când, după timp îndelungat de căutări, a găsit un VW Transporter T2 în Moldova, într-o stare care-i putea da speranţe de restauare. E un VW T2 Bay Window, produs în 1979, care avea culoarea originală oranj, aşa cum visa Vlad.
În 2014 a avut loc prima etapă a restaurării acestui microbuz, iar în 2017 cea de-a doua, care i-a asigurat aspectul magnific de azi. Şi Vlad a ştiut încă de pe atunci că vrea să transmită emoţiile emanate de această maşină şi altora. Aşa că în curând şi-a pus şi afacerea pe roate, transformând VW-ul său clasic într-o Photo Bus, un T2 Photo Bus, aşa cum l-a botezat.
Fiind atât de frumos şi atât de pozitiv, e decorul perfect pentru poze superbe şi unice, aşa că Volkswagenul restaurat, vopsit acum în culori de alb şi oranj, a început a fi văzut pe la evenimente mondene şi de familie, aducând zâmbete pe feţele invitaţilor şi întipărind memorii de neuitat în pozele lor.
Vlad ne spune că merge cu mare plăcere cu Volkswagen-ul său la distanţe scurte, acesta comportându-se excelent. Motorul, suspensia, caroseria, toate sunt în stare bună, iar senzaţia de a te afla la volanul acestei clasice e irepetabilă. Atunci când are de parcurs de distanţe mai lungi pentru a fi prezent undeva, o pune pe o remorcă şi o transportă cu un alt automobil. Spre exemplu, iarna trecută a expus maşina la Brăila Mall din România.
Începutul anului 2020, însă, l-a adus şi mai aproape de visul său iniţial, cel de a avea şi un Volkswagen Beetle / Kafer clasic alături de Transporter. Căutase ani în şir un exemplar în stare bună. Şi în sfârşit îi surâsese norocul să dea peste un exemplar din 1972 aici, în Moldova, într-o stare neaşteptat de bună! A trecut şi acesta rapid printr-un proces de restaurare, iar de curând a ieşit şi la prima sesiune foto pe străzile Chişinăului, pregătindu-se să intre şi el în rolul de aducător de bună dispoziţie la evenimente.
Şi între timp şi triada s-a completat. Vlad a găsit şi o Vespa Piaggio clasică, căutarea ei fiind mai simplă decât cea a Kafer-ului. Aşa că acum el poate spune că şi-a împlinit deplin visul de a le avea pe toate trei! Iar afacerea sa e propulsată de pasiunea pentru aceste Volkswagen-uri clasice superbe şi de amtosfera pe care ţi-o dau ele ori de cât ori sunt prin preajmă.
Vlad nu se va opri aici, însă. A mai ochit alte două exemplare T2, pe care vrea să le restaureze şi să-şi lărgească astfel afacerea, având variaţii de nuanţe şi decor. Până la urmă, aceste maşinuţe arată bine aproape la orice eveniment şi oamenii le adoră peste tot! Ba chiar maşinile lui au reuşit să ajungă deja şi prin pozele vedetelor, şi prin videoclipurile lor. Şi nu e de mirare, pentru că şi Hollywood-ul adoră aceste maşinuţe, or, la numărul de filme în care au avut vreun rol îl întrec până şi pe Robert De Niro. Pace, libertate şi rock’n’roll!
0
5,770
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!