Acesta e cel mai scump Ford Mustang vândut vreodată la o licitaţie!

22 Iulie 2020, 16:16
Denis Godorozea
În cadrul expoziţiei Original Spring Classic Mecum a avut loc licitaţia unde a fost vândut cel mai scump Ford Mustang din istorie — bijuteria americană şi-a găsit un nou proprietar pentru suma de 3.85 milioane dolari americani, detronând Mustang-ul lui Steve McQueen din filmul Bullit, care a fost anterior cel mai scump Mustang vândut la licitaţie pentru suma de 3.74 milioane doalri. Dar prin ce se face atât de special exemplarul din imagini?
Acesta este un Ford Mustang Shelby GT350R, condus anterior de Ken Miles şi bijuteria muzeului Shelby American. Exemplarul a fost produs în 1965 a fost primul Shelby GT350R care a participat în curse. Bolidul are sub capotă benzinarul V8 de 306 CP şi 446 Nm, cuplat la cutia manuală cu 4 rapoarte. Maşina a fost numită Mustang-ul Zburător (Flying Mustang) datorită saltului surprins pe o imagine foto în timpul unei curse.
Mustang-ul cu numele de serie 5R002 a fost bijuteria muzeului Shelby American Museum din statul Colorado timp de 14 ani, iar ulterior a fost achiziţionat de colecţionarul maşinilor Shelby John Atzbach în 2010, care l-a şi adus la starea tehnică şi estetică originală după "mii de ore" de reabilitare. Rezultatul este fantastic, or maşina asta arată exact precum în ziua când a ajuns pe grila de start pentru prima dată.
0
3,706
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!