Acesta este primul bolid de curse creat pe baza noului VW Golf

7 Iulie 2020, 16:46
Denis Godorozea
Volkswagen a publicat imagini şi informaţii referitoare la prima versiune de curse pe baza noii generaţii Golf — bolidul Golf 8 GTI GTC va putea fi văzut în acţiune pe parcursul următoarelor luni la competiţiile ce vor avea loc în Africa de Sud. De altfel, la dezvoltarea modelului au participat specialiştii diviziei Volkswagen din ţara respectivă.
Deocamdată nu se cunosc prea multe informaţii despre noul bolid german. Constructorul a precizat că acesta are o suspensie complet modificată, în raport cu modelele de serie, una care să corespundă standardului competiţiei. Propulsorul de sub capota maşinii dezvoltă peste 270 CP şi este cuplat la o cutie secvenţială cu 6 rapoarte. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate însă, dar se pare că bolidul va putea fi savurat în acţiune în doar câteva săptămâni.
Campionatul Global Touring a fost înfiinţat abia în 2016. Constructorul german a participat la competiţiile din Africa de Sud şi anterior, iar în sezonul 2020 doi bolizi Golf 8 GTI GTC vor fi pilotaţi de Daniel Rowe şi Keagan Masters, care au obţinut victorii în campionatul GTC în 2016 şi, respectiv, 2019.
Anterior campionatul planificat pentru acest an a fost amânat în legătură cu pandemia de coronavirus Covid-19, însă cele mai recente informaţii atestă că sezonul 2020 ar putea începe cu o primă cursă în Zwartkops Raceway din Johannesburg în luna august a acestui an.
0
2,219
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!