Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta este primul camion electric de pompieri din lume! Are motoare livrate de Volvo şi BMW

3 Iulie 2020 - 11:38
Denis Godorozea
Rosenbauer prezintă conceptul primului camion electric de pompieri din lume, numit Concept Fire Truck. Acesta nu este încă în interpretarea de serie, dar are un substrat tehnic foarte interesant, care ar putea ajunge eventual pe un asemenea vehicul special fără prea multe modificări. Probabil, una dintre cele mai captivante componente este combinaţia de motoare livrate de Volvo şi BMW.
Rosenbauer s-a recomandat de mulţi ani drept unul dintre cei mai mari constructori de camioane speciale, de cele mai multe ori transmise în serviciile de urgenţă şi de pompieri din mai multe ţări ale lumii. Bineînţeles, aşa cum întreaga industrie auto simte o evoluţie continuă pe parcursul ultimilor ani, cei de la Rosenbauer şi-au actualizat tehnologiile, iar Concept Fire Truck are un substrat tehnic foarte intrigant.

Camionul este pus în mişcare de un sistem de propulsie 100% electric, ce include două motoare electrice livrate de Volvo Penta, amplasate pe ambele punţi. În aceste condiţii, conceptul are un sistem de tracţiune integrală electric, iar fiecare motor livrează câte 350 kW, aproximativ câte 476 CP fiecare. Motoarele sunt alimentate de la o baterie de 100 kWh.
Ei bine, dar vorbim, totuşi, de o autospecială, care ar urma să fie angajată în cadrul serviciilor de asistenţă urgentă. Deci nu poate o asemenea maşină să depindă doar de energia stocată în baterii, în caz de situaţii imprevizibile. Astfel, inginerii au decis să echipeze camionul şi cu un range extender, un motor diesel, livrat de BMW. Caracteristicile acestuia nu au fost dezvăluite, însă.

Afară de cele menţionate, Rosenbauer comunică că camionul conceptual are o suspensie hidropneumatică adaptivă, ce poate regla garda la sol într-un diapazon de la 175 până la 350 mm. Tot la bord este prevăzut un rezervor de 2,000 litri de apă şi unul de 200 litri de spumă pentru stingerea incendiilor.
Conceptul se află acum la etapa finală de testare pe aeroportul din Wels, Austria, dar şi la poligoanele Magna Powertrain Engineering. Se pare că în viitorul apropiat noua creaţie electrică a celor de la Rosenbauer va ajunge în producţia de serie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter