Au fost anunţate preţurile pentru noua generaţie Skoda Octavia în Moldova. Cât costă noul model?

30 Iulie 2020, 14:37
Redacţia PiataAuto.md
Skoda Moldova a anunţat preţurile noii generaţia Octavia în ţara noastră, iar odată cu asta a dat şi startul primirii comenzilor. Haideţi să vedem cât ajunge să coste noua generaţie a acestui model îndrăgit în Moldova.
Ca să trecem direct la subiect, noua Octavia în caroserie liftback va porni de la 17,100 euro, iar în caroserie break — de la 17,700 euro. În momentul lansării, însă, numărul motorizărilor şi al ipostazelor e destul de limitat, aşa că e cazul să intrăm un pic şi în detalii.
În primul rând, ambele modele se lansează doar cu două motorizări, care livrează exact acelaşi număr de cai-putere — 150 CP. E vorba de motorul mai de demult, 1.4 TSI, şi succesorul lui mai nou, 1.5 TSI. Diferenţa dintre ele e de tehnologia mai nouă aplicată de motorul mai modern, dar şi de filtrul de particulare cu care sunt echipate motoarele de 1.5 litri. Fireşte, motorul veteran este şi mai ieftin ca preţ de achiziţie, iar pe lângă asta poate fi cuplat cu o cutie de viteze automată clasică, de 8 trepte.

Aşadar, o Octavia cu propulsor de 1.4 TSI şi cutie manuală porneşte de la 17,100 euro. Motorizarea de 1.5 litri TSI, tot cu cutie manuală de 6 trepte, porneşte de la 17,600 euro. Ambele sunt în nivel de echipare Active.
Cutia automată e disponibilă doar pentru motorizarea de 1.4 TSI şi vine în nivelul următor de echipare, Ambition, pornind de la 20,800 euro. Deci, practic, cea mai accesibilă Skoda Octavia cu cutie automată porneşte acum de la 20,800 euro.

Vorbind de versiunea break, adică Octavia Combi, sunt disponibile aceleaşi combinaţii de propulsoare şi transmisii. O Octavia Combi 1.4 TSI cu cutie manuală porneşte de la 17,700 euro, iar una cu propulsor 1.5 TSI şi cutie manuală porneşte de la 18,100 euro. În mod similar, cutia automată e disponibilă doar cu motorul de 1.4 TSI şi vine ceva mai generos echipată, la 21,400 euro.
Deocamdată nu e disponibilă nici o altă motorizare, inclusiv nici o motorizare diesel sau vreo versiune cu tracţiune 4x4. De asemenea, putem menţiona că şi nivelele de echipare sunt mai puţine la număr deocamdată, existând două nivele — Active şi Ambition, pe lângă care se pot bifa opţionale la preţ separat. Noi v-am recomanda să optaţi cel puţin pentru nivelul Ambition, întrucât nivelul Active e ceva mai rarefiat în dotări faţă de versiunile livrate în UE, fiind conceput mai mult pentru segmentul flotelor corporative. În dotare Ambition, însă, vă veţi putea configura o Octavia din aia consistentă şi savuroasă, la fel cum povesteam noi despre Skoda Scala în testul drive cu acel model.
0
6,417
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!