Audi lansează noi versiuni de performanţă SQ7 şi SQ8 cu benzinare V8 sub capotă

16 Iulie 2020, 13:03
Denis Godorozea
Audi diversifică oferta în segmentul european de SUV-uri de performanţă cu motorizări noi pe benzină pentru vârful de gamă SQ7 şi SQ8. Anterior acestea puteau fi cumpărate pe Bătrânul Continent doar în tandem cu turbodieselul V8 de 4.0 litri, iar acum pasionaţii de motoare pe benzină vor putea opta pentru un V8 alimentat cu benzină.
Aşadar, versiunile curente cu V8 4.0 TDI sunt echipate cu un generator-starter în cadrul sistemului de propulsie micro-hibrid, iar motorul mai este echipat cu două turbocompresoare. În aceste condiţii turbodieselul livrează 435 CP şi 900 Nm. Ei bine, noua unitate V8 4.0 TFSI oferă o putere mai mare, dar şi un cuplu maxim simţitor mai mic — 507 CP şi 770 Nm. Motorul pe benzină nu este asistat de un generator-starter şi indică un consum de combustibil ceva mai mare, dar partea gustoasă este că benzinarul este mult mai agil în exerciţiul de acceleraţie 0-100 km/h: 4.1 secunde comparativ cu cele 4.8 secunde indicate de turbodiesel.
Pentru a îmblânzi ecologiştii, totuşi, Audi a dispus instalarea unui sistem de deconectare a 4 cilindri în timpul unui ritm de condus mai lejer. Astfel, viitorii cumpărători vor face alegerea doar în funcţie de preferinţele proprii, or până şi preţurile pentru ambele tipuri de motorizări sunt aproape similare: Audi SQ7 V8 4.0 TFSI porneşte în Europa de la aproximativ 93,000 euro, iar SUV-ul coupe cu acelaşi motor sub capotă indică un preţ de cel puţin 101,000 euro.
0
2,349
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!