Autopilotul Tesla face o nouă gafă de proporţii, intrând din plin într-o maşină a poliţiei

29 Iulie 2020, 09:13
Ilie Toma
Un nou accident bizar, produs, aparent, din cauza autopilotului unei Tesla Model S pe autostrada I-10 din statul Arizona, SUA, ridică noi semne de întrebare despre siguranţa acestui sistem pe drumurile publice.
Pe marginea drumului, pe stânga, era staţionată o ambulanţă, iar în spatele ei staţiona şi o maşină de poliţie, puţin mai spre drum, pentru a securiza ambulanţa, aşa cum se practică de obicei în asemenea cazuri. Tesla care venea din spate, însă, fiind în regim de Autopilot, după spusele proprietarului, n-a sesizat obstacolul sau pericolul, deşi maşinile de intervenţie aveau girofarele incluse, şi a intrat din plin în ele, la viteză de autostradă, fără a frâna.

Din fericire, în maşina de poliţie nu se afla nimeni, iar ea a fost puternic avariată, fiind proiectată şi în ambulanţa din faţa ei. Şoferul din Tesla, însă, a fost grav rănit, dar fără ca viaţa lui să fie pericol, după cum declară medicii. Poliţia din Arizona urmează încă să investigheze circumstanţele exacte ale accidentului, inclusiv ce s-a întâmplat cu Autopilotul, însă deocamdată aminteşte tuturor şoferilor să nu se lase doar în grija acestuia când se află în maşină.
1
4,734
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!