BMW raportează o creştere a cererii pentru modelele electrificate în primele 6 luni în ciuda pandemiei

10 Iulie 2020, 15:54
Denis Godorozea
Bavarezii se laudă cu o cerere în creştere pentru modelele electrificate din portofoliul concernului, iar asta pe fundalul scăderii dramatice a vânzărilor înregistrate de concern per general. Metamorfozele de piaţă sunt rezultate a crizei pandemice provocate de oronavirus Covid-19.
Astfel, vânzările Grupului BMW la nivel global în primele 6 luni ale acestui an au scăzut cu aproape o pătrime, până la 962,575 unităţi, sau cu 23% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut. Din acest total, BMW a livrat 842,153 automobile, în scădere cu 21.7%, pe când MINI a înregistrat un total de 118,862 automobile, o scădere mai procentuală dureroasă de 31.1%. Rolls-Royce a vândut în prima jumătate a anului 1,560 automobile, sau cu 37.6% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
În ciuda unui asemenea declin dramatic, concernul raportează vânzări în creştere pentru segmentul modelelor electrificate, printre care electromobile şi hibride. Numărul total de maşini livrate în segmentul respectiv a fost în prima jumătate a anului de 61,652 unităţi, în creştere cu 3.4% comparativ cu anul trecut. În acelaşi timp, divizia de motociclete BMW Motorrad a înregistrat un declin de 17.7% în portofoliul său, până la 76,707 motociclete livrate între lunile ianuarie şi iunie.
1
1,642
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!