Bolidul clasic BMW M3 E30 în stare perfectă costă triplu comparativ cu modelul actual

24 Iulie 2020, 17:21
Denis Godorozea
O nouă bijuterie clasică a fost scoasă recent la licitaţie. De această dată, pasionaţii mai înstăriţi ai mărcii bavareze au luptat pentru un bolid BMW M3 E30, produs în 1988. Maşina asta este într-o stare tehnică impecabilă şi are un parcurs minim, de parcă abia a părăsit uzina de producţie, dar şi preţul este pe măsură — cam triplu comparativ cu cât costă un coupe actual M4, succesorul legendei din imagini.
Acest BMW M3 E30 timp de peste 3 decenii a avut doar doi proprietari, care au parcurs la bordul bolidului cumulativ 13,000 kilometri. În 2010 maşina a fost supusă uneideserviri tehnice de amploare şi a mai fost ornamentată cu un splitter frontal şi un eleron masiv la posterior, dar aceste piese sunt tot originale, preluate de la versiunea M3 Evolution II. Bineînţeles, până la vânzare maşina a mai trecut printr-o deservire tehnică standard, cu schimb de ulei şi filtre.
Caroseria maşinii este originală, precum şi vopseaua, cu excepţia aripii frontale din stânga. Habitaclul a rămas original, precum şi toate echipamentele periferice, absolut funcţionale, printre care un sistem audio şi unul de climatizare, dar şi comenzi electrice pentru geamuri. Mai mult de atât, maşina asta din 1988 are inclus un sistem ABS şi un cruise control.
Amintim că în această ipostază BMW M3 E30 are sub capotă benzinarul S14B23, de 2.3 litri. Motorul dezvoltă 194 CP şi 230 Nm, fiind cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte, ce distribuie cuplul punţii spate. Bolidul poate accelera până la 100 km/h în 6.9 secunde, având o viteză maximă de 230 km/h.
Preţul de start pentru acest exemplar a constituit 121 mii dolari americani, însă în scurt timp a fost majorat până la 250,000 dolari, acesta fiind şi preţul final de achiziţie. Pentru această sumă în SUA pot fi achiziţionate 3 exemplare BMW M4 sau două exemplare BMW M8, noi-nouţe.
1
5,770
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!