Care e în prezent situaţia automobilelor înmatriculate în alte state, intrate temporar în Moldova?

16 Iulie 2020, 09:42
Redacţia PiataAuto.md
Unul din utilizatorii noştri ne-a intrebat ieri despre o situaţie în care s-au pomenit cu siguranţă mai mulţi moldoveni în această perioadă pandemică. Ce se întâmplă în prezent cu automobilele înmatriculate în alte state, spre exemplu în Lituania sau Bulgaria, care au în mod normal dreptul de a se afla maxim 180 de zile în ţară, dacă acum traversarea frontierelor este atât de restricţionată, atât la hotarul Moldovei, cât şi eventual în ţara în care e înmatriculat automobilul?
Ei bine, am contactat astăzi serviciul vamal pentru a veni cu informaţii clare la acest subiect. În prezent, atât timp cât în Moldova este în vigoare starea de urgenţă de sănătate şi anterior starea de urgenţă generală, curgerea termenului de 180 de zile pentru aceste automobile este suspendată. Curgerea acestui termen va continua imediat după finalizarea stării de urgenţă de sănătate, iar atunci proprietarii acestor automobile vor trebui să aibă grijă să nu depăşească termenul. Spre exemplu, dacă mai aveau încă 43 de zile rămase din aceste termen maxim, acele 43 de zile se vor începe a contoriza din ziua în care starea de urgenţă în sănătate nu mai e în vigoare.

Totuşi, în prezent proprietarii acestor automobile sunt oricum obligaţi să achite vinieta moldovenească pentru ele. Vinieta poate fi achitată online pe evinieta.gov.md sau la birourile vamale de pe teritoriul ţării sau de la punctele de trecerea frontierei.
0
5,564
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!